maddepadde

In every generation there is a chosen one. She, alone, will stand against ...

Publicerad 2010-09-29 20:17:37 i Filosoferandet,

HIHI. Fick precis ner första säsongen av Buffy the vampire slayer, we like. Det var ett tag sedan man såg det så kände det var dags igen, eller ja igentligen så tänkte jag att jag skulle ha att titta på tåget när jag åker till mikael, men jag kommer nog ha sett klart de 12 avsnitten som är i första säsongen då tror jag.  Får väl ladda ner tvåan då iställe ;) Dagen har varit bra. Lite föreläsning och så allmänt vara bara. Varit på vårdcentralen med. Well well.  Pappa ser på någon Swartzenegger rulle på tvn så... Nu ska jag kika på buffy !


/m

Take a good look around

Publicerad 2010-09-28 21:54:17 i Filosoferandet,

Klockan 21:55 i Intagan sitter en liten madde och tittar på en film på tvn. I morgon har vi en föreläsning, en gäst föreläsare är det. Ska bli spännande. Efter det blir det något fram till tre och då ska jag till vårdcentralen, förslag? I alla fall, mycket mer är det inte som händer i morgon. Ska försöka plugga med och en promenad ska jag hinna med också.

Idag har jag varit i skolan, super tråkigt med en föreläsning som endast jag tyckte var intressant och ungefär ingen annan. Sedan åkte jag hem och tog det lugn. Sedan åkte jag till strömslund, hem till Sofias syster. Vi (jag och hennes familj) firade henne och Jenny. Super god smörgåstårta och kladdkaka, trots att jag mådde lite illa. Men kul att jag fick komma dit <3


/m

The show must go on ..

Publicerad 2010-09-27 22:06:44 i Gymnastiken,

Det får bli en liten kort uppdatering. Skola först idag, föreläsning och diskussion vilket var intressant. Sedan grejade vi med våran powerpoint och det gick bra, blev nästan klara. Sedan åkte jag hem och läste lite i danskboken, fick rett ut en hel del faktiskt. Sedan var det träning, som man inte var så pepp på men. Gick skit på trampett, skruvarna funkade inte alls. Men när pegasusen kom fram gick det skitbra, är super nöjd. Tumbling gick rätt ok. Den mentala segern var stor när jag körde handvolt-frivolt och sträckt-halv. TUMMEN UPP till det.

I morgon blir det först skola sedan ska Sofia firas, hon fyller år i morgon. Spännande spännande.

/m

Jag blundar och håller andan lite till. Hjärtat stannar, fan vad ska jag ta mig till!!

Publicerad 2010-09-26 12:34:03 i Filosoferandet,

Hade en super mysig kväll igår. TACK Sandra, Sara, Sofia, Frida och Ylva. Super mysigt var det och massa god mat och massa skratt, hihi.

Sitter och pratar med bror min på msn. Han pratar om att han vill tatuera ett skepp på armen, visade mig några super snygga bilder så jag säger go for it. Men när han börjar så blir man sådär lagom sugen själv kan jag säga... Jag hittade en snygg bild och tror min nästa tatuering ska bli en gren  med körsbärsblommor, på axeln, liknande den på bilden. Jag ÄLSKAR körsbärsblommor !! ( Vad tycker du som läser? )





Igentligen borde man plugga allstså. Men jag känner inte riktigt peppet kan jag inte påstå. Känns som om man ligger lite efter, fast ändå inte. Det man har själv att göra nu är ju reflektionsjournalen och danskbokfaaaan, sen är det ju lite grupparbeten men de kan man ju inte direkt göra själv. Så får väl ta några djupa andetag och stressa ner lite kanske.

Nej, men igår på middagen, eller vad man ska kalla det, så börjades såklart pratet om föräldrar och cancerpinnar (som Sandra så fint kallar de) . Trots att man dör lite innobords varje gång man pratar om det så kändes det ändå rätt okej. Just ask, säger jag. Känns hemskt att säga så men. Blev så rörd när vi pratade om bröllop och om varför vissa inte ville gifta sig, har hört varför förut tror jag men mindes inte. ....Det låter ju dumt att säga att jag blev glad att jag har min pappa. Fast det är jag ju, så sjukt glad för att han finns och älskar han så otroligt mycket. Det är ju inte direkt aktuellt för mig på långa vägar, men jag känner ändå att det är något som jag vill göra i framtiden och det känns rätt bra faktiskt .

Jag vill byta land, vara han som försvann...

/m

My friend's got a girlfriend and he hates that bitch, he tells me every day.

Publicerad 2010-09-25 13:43:00 i Filosoferandet,

God förmiddag. Är mitt i pluget !! NOTTTT, känner jag. En bok, en dator en kopp kaffe och alldeles för många människor att prata med på msn om alldeless för seriösa saker. MEN MEN. Blir nog ingen utgång ikväll, är helt absolut inte alls sugen längre. Men man kan gå ut fler gånger.. kan vara skönt med en lugn och mysig helg :)  Fryser om fötterna nu känner jag, ska nog ta på mig om en stund och åka till Ylvan :) Har inget kul att säga om någe mera. /m

Hej alla barn, nu blir det barnprogram !

Publicerad 2010-09-24 21:40:23 i Filosoferandet,

Dagen har innehållit en föreläsning, väldigt spännande var den. Lite bitching om allt möjligt, bland annat hur svårt det är att läsa på danska . I morgon blir det en promenad kanske, lite vedhuggning och tjejmiddag på kvälle. Det ska bli trevligt :)

/m

When I get older, I will be stronger.

Publicerad 2010-09-23 22:01:29 i Skolan,

Jag laddade upp lite bilder på fb förut och kom och tänka på min mattelärare i gymnasiet. Hon var den bästa jag någonsin haft. Skickade ett mejl till henne förut och skrev det och jag fick ett svar som gjorde min dag! ;

Hej Madde
Vad kul att "se" dig igen. Jag kommer ihåg det som om det var igår. Tack för dina fina ord, det värmer gott. Det är inte alltid lärarna får så mycket uppskattning, så tack för att du tog dig tid för att skriva detta. Du ska veta att jag fortfarande pratar om er ibland...och jag nämner bara positiva saker :) Jag tyckte att det var jätteroligt att få ha er i matte och jag såg alltid fram emot att få träffa er. Och den bild du lämnade av dig Madde, hos mig, är att du är en flitig och ambitiös tjej, som inte heller var rädd för att säga det hon tyckte och tänkte :) , vilket jag tycker är mycket bra egenskaper. Så att du lärde dig mycket på kort tid kan du tacka dig själv för, för det hade aldrig gått utan den prestationen. Jag tror att jag försökte förmedla någon gång att ni själva har en förmåga att förändra ert tankesätt och på så sätt påverka hur ni uppfattar livet och med de egenskaper du visade upp tror jag att du ger dig helt rätt förutsättningar för att känna dig nöjd med dig själv och ditt liv.
Nu är jag nyfiken på att höra vad du har haft för dig och vad du gör nu för tiden? Jobbar du eller pluggar du eller reser du, eller gör du något helt annat?
Tack hand om dig Madde och njut ordentligt av livet! Och jag säger som du Keep up your good work! :)
Med vänliga hälsningar
Magda

Cause i'm a 21st century digital boy, I don't know how to live, but I got a lot of toys.

Publicerad 2010-09-23 13:17:05 i Filosoferandet,

Än så länge idag har jag dammsugit och tvättat golvet på övervåninge, heja mig. Catrine beskrev hennes dag på fb som > Frukost - Stor städning - Plugg - Träning = Min torsdag! Och min kommer att bli ungefä samma, frukost och storstädningen är avklarad. Bara plugget och träningen kvar då, så att säga. Skyver bara plugget framför mig hela tiden typ. Men det ska bli roligt, de små flickorna är så himla söta och jätte duktiga allihopa. Det är bara att börja tagga tävling för de, för de ska vinna !!

All for now /m



SÖTT !

I ett myller utav vägskäl har man rest ett monument.

Publicerad 2010-09-22 19:00:19 i Filosoferandet,

Jaha. Ännu en dag har svischat förbi. Startade med V-gruppsmöte med Eva Löfvendahl. Hon är den enda personen jag vet som lyckas göra än mer förvirrad efter mötet än vad man var innan. Fast det känns ganska okej ändå. Sen gick jag och Frida och tog en simtur på Älvhögsborg, härligt som vanligt och sedan lunchade vi på baggis. Sedan pratade vi med en kille som har hand om utlandsstudierna på skolan. Ska nog söka så man kan läsa femte terminen i ett annat land, verkar sjukt spännande det där. Funderar starkt på Kanada, verkar trevligt där av någon anledning :) Sandra var med oss med, många bra frågor gav många bra svar. Hon är en trevlig filur. Sedan har jag bara lagat mat och städat toaletterna, vilket var mindre roligt men men. ..

I morgon så är vi faktiskt lediga ! OJ OJ. Ska byta bok med Sofia (hoppas jag i alla fall) och träna barnen och mig själv. Ska nog motivera mig att städa med, det behövs. Men jag brukar ha lite energi på morgonen när jag vaknar så det är bara att gå upp och köra på direkt, tror nog inte jag får jobba. Nu kommer jag säkert få göra det bara för jag säger så, men det vore ju roligt så why not.

Usch, känns som jag nästan inte gjort någonting idag och pappa är nu ute och klipper gräset och har bytt nockpannor på taket idag och hållt på super länge.. usch usch :( Men som sagt det får bli städning i morgon så känns det lite bättre i alla fall. !

Har legat och funderat flera kvällar nu på hur man ska intriducera boken vi ska läsa på nästa vfu för barnen istället för den där vanliga " NU SKA VI LÄSA", vore ju lite kul med variation. Och om man ska göra det med de lite äldre banen så de sedan kan göra den andra uppgiften, som är att tillverka en bok, vilket vore lättast. Men det känns aldrig som om jag gör något med de minsta barnen, behöver ju lite erfarenhet av det med. CONFUSION!

/m

Romeo save me I've been feeling so alone .

Publicerad 2010-09-21 20:45:29 i Filosoferandet,

Svartvinbärs te kanske inte är så äckligt ändå. Har gått omkring och trott det nu rätt länge, men nu fick det blir en kopp med sånt eftersom alla andra tesorter jag brukar ha hemma är slut. Mysigt med lite te så här på kvällen samtidigt som man ser på Die Hard tre, mycket bra film.  Fick bli en liten promenix förut, fick dock ont i knät efter halva vägen, lite halvjobbigt sådär men det gick över när jag kom hem vilket är skönt. Bokläsandet gick väl sådär, kom en bit i alla fall. Känns som vi har mycket i skoalan, men ändå har jag typ inte mycket att läsa eller göra > FÖRVIRRANDE.

I morgon blir det V-möte med hela gruppen, sen tralla vidare mot International Office för lite frågor och sedan simning tror jag, det vore skönt så det får det nog bli. Sen blir det väl inte så mycket mera, kanske någon promenad om det är fint väder Alltid skönt att komma ut och gå lite .. Ja något mer nytt har jag nog inte att berätta.. Ska försöka lägga mig i tid idag, är jätte trött. Så trött att det fick bli en powernap i en timma förut. Powernap är väldigt skönt.. man borde göra det mer ofta.

Såg att en väldigt bra film har premiär på fredag, Tusen gånger starkare. Vi läste den boken i skolan, väldigt bra bok. Såg trailern till filmen förut, den verkade väldigt bra. Hoppas man får se den så snart som möjligt hehe. Här kommer snyggaste tandställningsleendet. Finare nu när man har rakare tänder. /m


Wondering why we bother with love if it never lasts

Publicerad 2010-09-21 13:05:26 i Filosoferandet,

Ja då är det dags för lite härligt eftermiddagsplugg! Tummen upp. Ska försöka ta mig en promenad någon gång med tror jag. Vart en föreläsning i morse, om barnböcker. Intressant , lite tråkigt attt lyssna på men vad lärde jag mig? Det kan jag inte svara på. Så nu tänkte jag att jag ska dra igenom en bok som jag har hört tar upp mycket av vad vi redan läst några gånger i några böcker. Men den ska in i reflektionsjournalen så det är bara att börja ! Kanske fyller på lite här om jag kommer på något mer trevligt att berätta sedan.
/m


Jag och två av mina tre mostrar , Siv till vänster och Karin till höger, när Siv fyllde 60 år.

Genus och sagogestaltning

Publicerad 2010-09-20 22:37:31 i Skolan,

Denna dagen har varit en föreläsnings och semiarium dag. Vi började med en föreläsning om genus och den var väl rätt bra. Repetetion är bra, hade hört mycket av det som sades tidigare men det är ändå väldig viktigt tycker jag. Efter lunch var det Sagogestaltningar som gällde. Väldigt roligt. Vissa är så otroligt duktiga och kan leva sig in i olika karaktärer. Man är tjugo bast och sitter där som en liten femåring med munnen vidöppen nästan. Själv fick man agera geting iklädd solglasögon och rosa vinga med två "söta" toffsar på huvudet. Men det gick bra, min grupp klockrent var grymma. Charlotte var så duktig och berättade sagan vi gjort super bra och resten agerade barn och var jätte jättte söööööta.

Efter skolan följde Ylva med mig hem, ut till skogen. Vi lagade lite paj, åt den , drack te och hade bara allmänt mysigt innan jag skulle träna. På träningen tyckte Jens att det var jätte kul att vi skulle köra HÖJDHOPP. Jag hatar när någon sätter något framför mig när man ska köra. Det är bara okej med Pegasusen. Klarade 2meter i alla fall, weey. Rätt högt ändå. Man behöver ju inte säga att det står en trampett framför. Anyway, körde lite tumbling istället och sedan lite styrka med. Kände att det inte blir så mycket träning så ska försöka hitta på något i morgon kanske simmning men annars blir det nog en promenad.

I morgon är det en föreläsning som gäller på förmiddagen sedan kanske hjälpa pappa måla taket i vardagsrummet. En trailer för Prince Of Persia på tv precis, SUPER BRA film och Jake är så snygg ! Det var nog allt för mig idag. Peace.

/m

Bland barn och datorer

Publicerad 2010-09-19 10:10:04 i Filosoferandet,

Heter boken man borde ha läst nu och en bok om genus men det har jag inte gjort. Ska försöka börja med dator booken om en stund, den andra har Sofia just nu så jag får väl den i morgon. Igår var vi på kallas på Kynnefjäll. Min moster fyllde  år här om dagen nämligen. Mycket roligt var det. Halva släkten var där, den halvan man sällan ser. Alla mina mostras kusiner. Men grymt trevliga är dem. Synd att man inte var där så länge och att man träffar de oftare. Men men ..... Massa god mat fick vi med och resten av släkt och vänners trevliga sällskap.

Idag blir det att åka till hjärtumsgården och rösta samt träna barnen senare i eftermiddag och träna själv. Ska hitta lite tid att plugga där i mellan med. HEHE.

Sitter just nu och tittar på hur de i USA byggde NORAD i Cheyenne Mountain, väldigt intressant faktiskt.

/m

A little small talk, a smile and baby I was stuck.

Publicerad 2010-09-17 16:35:00 i Filosoferandet,

Ska snart börja göra lite tacos till mig och pappa, det ska bli gott. Det är alltid gott, smakar alltid samma. Man vet vad man får liksom. Sedan ska jag baka en äpplepaj till oss med, som vi ska ha ikväll. Har varit inne på askeröd och plockat färska äpplen, så den kommer bli super godast tror jag. Tänkte att jag skulle sett på Doobidoo sedan, men det är inget ikväll :( Det är en partidebatt istället, suck. Jo Charlotte ringde förut, frågade om jag (Anna och Lovisa) ville vara med och köra fristådendet på rixcupen, det vore spännande och roligt tycker jag, även om det bara är fristådendet. Det är ju den roligaste delen nästan, även om man inte är direkt bäst på det.. Huvudet är bra i alla fall. Bara en liten bula på bakhuvudet har jag fått.

I spinn around and around and around.. . .. ..

Publicerad 2010-09-16 21:32:36 i Gymnastiken,

Jag sa ju att man aldrig ska stå på en träning och säga att det går bra. Det är efter det som man lägger sig på huvudet mitt i en flickis, mindre skönt. Så nu har jag ont i huvudet och i ett finger. FUCK. Gött trött blev jag med, men jag mår inte illa som tur är. Pappa sitter och kollar på Liverpool match iaf. Ska ta mig ett Mentalist innan det blir sängen. /m

I listen to only me, myself, and I.

Publicerad 2010-09-16 14:56:00 i Skolan,

Sommer skriver ;

”Det är såldes viktigt att förstå att rutingörande och barns kulturintegration och utveckling är tätt sammanvävda. De rutiner i vardagen som barnet deltar i utgör kulturtillägnandets fundament och den stabila basen för barnens utveckling av kompetens” S.127 .

True story säger jag bara, eftersom man kanske växer lite som människa varje gång man får gå tillbaka till rutinerna för att ladda om.

ANYWAYY. Hemma från skolan. Diskussion om Sommer var det som gällde, för du som inte vet vad det är för bok så är det världens svårlästaste, jobbigaste och tyngsta bok som någonsin skrivits och den handlar om barndompsykologi (känner att det kommer komma tillbaka och bita mig i rumpan en vacker dag). Synd att det finns så många bra saker i boken.... En sida kan man nog analysera och reflektera över i flera timmar om det är så.

Hade en matematikföreläsning med. Ann Östman som läraren heter var .. hm... väldigt egen kan man nog kalla det. Eller ja, hon var nog som mig om jag skulle ställa mig och ha en föreläsning. Och alla som känner mig vet nog hur stor talare jag är. Så jag, man kan ju fantisera om hur det såg ut när alla skrattade lite åt henne och inte med henne, stackare.

Träning sedan. Först UT sedan jag, mig själv och jag med RM. Har ju faktiskt till och med gjort en snabb planering på hur dagens träning ska se ut! Plint och Pegasus är det som gäller, Tumbling och Trampett med men roligt med lite nytt. Plint har man ju inte hoppat på evigheter och lär förhoppningsvis inte göra det idag heller, det är lite läskigt. Men BARN gör som vi (vuxna) gör, inte som vi säger .

 

Jo jag funderar på om man kanske ska ta och läsa termin 5 i något annat spännande land kanske?


Hey soul sister ain't that mister mister on the radio ?

Don't wanna hit the wall like a lumberjack. Gonna crank it up like a maniac.

Publicerad 2010-09-15 20:28:21 i Filosoferandet,

Frida och Jimmy åkte precis hem. De var här och höll mig sällskap och lagade lite mat med mig, det var mysigt. För övrigt idag så har jag simmat med Emelie, mycket mysigt. Sedan åt vi lite sallad på baggis och drog omkring på staden ett slag. Sedan när jag kommit hem så blev det Google Seminarium. Jag orkade faktiskt till och med skriva lite på alla frågorna som fanns, gött kött! Har bara bland barn och datorer eller vad den boken heter kvar... Tog mig en promenad i skogen mellan varven med, härligt och behövligt. Då får man lite tid att tänka på alldeless för mycket, vilket kan vara skönt ibland. Plockade lite äpplen på vägen hem inne vid Askeröd med. Det var nog allt om min dag.

I morgon är det skola som gäller. Mera Eva Lena Haag och Sommer sedan en matematik föreläsning, den kan bli spännande tror jag. Efter det  blir det studiegrupp och lite grejs. Sedan träning med UT och med RM , det ska bli härligt. Tränade ju inte i måndags så ska bli roligt :)

Jag får bo hos bror när jag ska hälsa på med! Yayy. Lite roligare än att bo själv någon annanstans.

/m


I left my head and my heart on the dance floor.

Publicerad 2010-09-14 19:00:56 i Skolan,

Dagens I-land problem är när man inte kan skriva på den bärbara datorn för att naglarna är för långa.

Dagen började gött segt. Var allmänt trött och blaha på världen. Men efter Eva-Lena Haags nästan intressanta, eller till viss del intressanta, föreläsning blev det lite roligare och lättare. Vi bytte dag på ett seminarium i vecka 42 så jag kan åka och hälsa på bror, yayy. Ingen studiegrupp blev det i morgon heller, skönt. Intressant teknink föreläsning med. Har lärt mig att tekniken utvecklas beroende på vilket behov vi människor har. Lite tips på hur man kan förklara teknik för små barn med. När jag kom hem så var det strömavbrott. Från 11-17 sammanlagt, så jag kunde inte kommunicera med omvärlden där ett tag, men jag överlevde. Läste lite och tog mig en promenad typ. Gött att få irra run ute en stund, i solen dessutom. Har fått skrivit lite på reflektionsjournalen, rätt gött.

I morgon blir det simmning vid 11 med Emelie förhoppningsvis, saknar henne grymt mycket. Sedan lämna böcker hos Sofia skulle jag tro och kanske Ylva senare på eftermiddagen, det beror på om jag åker hem eller inte. Orkar inte åka upp till staden två gånger på en dag, så rik på bensin och bensinpengar är jag inte.



Gjorde ett offrande idag och sminkade mig sådär mycket som bara jag kan. Lite sne eyeliner fick det bli, fast det var kajal men ändå. Looking peacefull, eyyy ?

Jag blir aldrig mer densamma , jag blir aldrig densamma som förut.

Publicerad 2010-09-13 21:30:10 i Filosoferandet,

Hemma efter en lång tung dag. Började bra och slutade bra, men tiden där i mellan var ostadig. Ungefär runt tolv så va jag så frukansvärt sur, irriterad, allmänt blaha och ledsen på allt. Hatar när det blir så. USCH på det. Men jag överlevde och efter lunch var jag, Frida och Ylva och simmade gratis på Älvhögsborg. Det var härligt, 40 längder gjorde vi. Skönt med lite bubbelpol och bastu efter det. Sedan köpte jag mig en massage, vilket var underbart. Sedan hem och nu sitter jag här och är lite allmänt ledsen och ensam. Men men, snart kommer pappa hem.

I morgon blir det skola sedan hem och plugga och en cp lång promenad ska jag ta. Runt Furukullen får det bli, ca 7 km. GÖTT MOS. Jag hade massa att säga men nu orkar jag inte skriva nått mer. I call it anxiety

Klackskor rekomenderas EJ.

Publicerad 2010-09-12 13:30:56 i Filosoferandet,

Sitter hemma hos Frida med henne och Jimmy så hör dagen efter. Just nu ligger de i myser i sängen, de är så söta. Igår var super kul! Trevlig middag och trevligt folk. Party party sedan nere i puben med. Massa folk där med. Jag lyckades hitta en 91 som gått på fuxerna, skillat av mig får jag säga . ´

Sitter och tittar på tåg till kramfors samtidigt som vi tittar på björnbröder. Det passar lite sådär halv dåligt. Vi har seminarium till 12 och tåget går 12.42 fån gbg.. hm... det löser väl sig. Vid halv tre är det dags att bege sig till nisse. Då ska det bli fristående gånger två. Först UT sedan mig själv.

JO JAG glömde förut att skriva att vi sjöng nationalsången igår innan vi åt, lite knasigt.

Har grymt ont i fötterna med. Aldrig mera klackskor en helkväll. ...

People hearing without listening.

Publicerad 2010-09-11 10:07:25 i Filosoferandet,

Jaha, vad finns det att säga? Inget speciellt just nu tror jag. Ledarsamling ett till tre, sedan göra sig i ordning och lite party party klockan halv sex vilket ska bli roligt. Just nu är jag dock super trött och orkar igentligen inte göra någonting. Frida kommer vid elva och hämtar mig med, vi ska ta oss en promenad innan allt det där andra. Igentligen borde man läsa men jag har inga bäcker så det går inte så bra. Men men får väl ta på mig lite kläder kanske innan frida kommer...

/M

Oh baby now I know you´re in the light, painting it all with your colorful songs.

Publicerad 2010-09-10 09:22:08 i Filosoferandet,

Just nu skjuter jag plugget framför mig. Har en bok som behöver läsas, det kanske är halva boken. Men vi har redan haft föreläsningen på den så jag tror det kommer bli lite skummning av boken. Bestämde mig för att jag skulle börja vid halv tio, så då tänkte jag att jag hinner skriva lite kanske... Har laddat med lite kaffe inför boken med.

Igår på träningen gick det bra. Både på min egen och på UT-lagets. De är 11-12 år men så otroligt duktiga allihopa! Så vi får nog ihop ett mycket bra lag tror jag. När jag själv tränade blev det mycket tumbling, vilket gick bra och lite trampett vilket var ännu bättre för mina benhinnor dog lite sådär på vägen igår. MEN jag hittade en stretch som verkar hjälpa en hel del, vilket var väldigt skönt. Fast det skönaste var nog duschen när jag kom hem igår. Kände mig lite stressad hela dagen så härligt med dusch. Skulle igentligen lunchat med Anna-Lena men jag känner att jag måste läsa så jag fick ställa in de, vill inte stressa för mycket.

Nu såg jag att det kommit ett avsnitt av Vampire Diaries så nu får det bli lite snabb plugg innan jag ska se på det! hihi.

/m

jag, mig själv, tumbling golvet och äpplet.

Publicerad 2010-09-09 16:13:06 i Skolan,

Sitter och väntar på att klockan ska bli lite mer så man kan åka till träningen, spännande. Anna panna är sjuk idag så det blir jag och Susanna istället. Ska bli skönt att röra lite på sig, är dock gött trött. Men i morgon har man lite sovmorgon, så skönt. Just nu längtar jag efter duschen man får ta sig efter träningen. Har haft föreläsning idag, den var rätt okej. Fick se hur Ingrid Prammling Samuelsson ser ut i en film, så nu kan man tänka på hur hon ser ut varje gång man läser en av hennes allt för ofta tråkiga böcker. Efter föreläsningen så grejade vi lite med sagan sedan åkte jag hem och fortsatte greja med sagan tills jag blev klar med det som skulle göras. Köpte en biljett till en Phest på kåren, en bal. Funderar om man ska ha riktigt kul och ha på sig balklänningen som bara händer i garderoben eller den andra svarta jag har som är lite glittrig sådär. Får se får se. På lördag är det i alla fall och innan balen är det ledarsamling, hurray. Mindre kul men det är bara att gå och se glad ut typ. Nej nu ska jag nog åka.

Jag hör det - och jag glömmer det.
Jag ser det - och jag minns det.
Jag gör det - och jag förstår det.

/m

Meningsfull samling i förskolan

Publicerad 2010-09-08 12:04:08 i Skolan,

Har precis läst klart Meningsfull samling i förskolan på mindre än tre timmar, oj oj.  Bara ca 140 sidor, men man kan allt om man vill. Det händer tyvärr inte allt för ofta, men sug på den. Ska snart göra något som är ätbart. Sedan blir det en promenix i solen med Ylva och sedan byta bok med sofia eller i omvänd ordning, vet inte än. Nu ska jag gå på mina barn böcker ; Den arge och Jag var superhjälte, säger vi. Det blir säkert bra.

Så här nära Haparanda var man, visserligen är denna skylten tagen på vägen hem så det står inte hur långt det var. Men om jag inte minns fel så stod det på vägen upp, ungefär på samma ställe, att det var ca 630 km. E4 Haparanda THE SHIT ! Fast vi åkte inte över Höga kusten bron, men vi såg den. STOR var den.

People talking without speaking .

Publicerad 2010-09-07 19:00:21 i Filosoferandet,

Sitter i min ensamhet i soffan. Just nu känns det rätt så okej ändå faktiskt, känner inte av ensamheten så mycket än. Men jag vet att det kommer bli jobbigt när jag ska sova. Föreläsningen förut var rätt bra, fast kanske inte sådär jätte lärorik, som man vill att den ska vara. Vi fick lära oss om djupet i bilder och det centralaperspektivet samt göra en egen liten bildanalys. Fick i alla fall tag i en bok som jag ska börja på i morgon.

Har hunnit med rätt mycket idag ändå faktiskt. Städat toaletten, städat duschen, hängt lite tvätt, gått i skolan, tvättat bilen ( jag var till och med så ambitös att jag putsade insidan av rutorna i hela bilen) och lagat lite mat. Så just nu funderar jag på om jag ska ta det lite lugnt och läsa i morgon eller börja läsa, bra svar på den någon? Mitt eget svar på den är nog att det blir i morgon för nu ska jag göra mig lite varm oboy och titta på tv och ha mysigt för mig själv, det behövs.

/ m

pannkakor och bananas

Publicerad 2010-09-07 12:14:19 i Skolan,

Ska snart åka till skolan, har en föreläsning i eftermiddag som säkert är spännande. Sen blir det hem och läsa lite och ta det lugnt. Ska tanka bilen på vägen också,  kul att ha bensin så man kommer hem. Har hunnit greja lite nu på förmiddagen men inte överdrivet mycket. Skulle hellre  haft föreläsningen nu på förmiddagen så man har all ledig tid samlat, bara jobbigt när det inte är det. Nej nu får jag packa väskan och fara in till staden i den lilla gröna volvon. Peace.

/m



himlen är oskyldigt blå

HV-FV

Publicerad 2010-09-06 21:47:19 i Gymnastiken,

Också kallat > handvolt-frivolt. Är så grymt nöjd att jag körde det på tumbling idag. Har nämligen inte kört det sedan jag skadade mig förra året. Men nu har jag sagt att jag ska köra på som tusan och det enda som kan stoppa mig är om knät pajjar helt eller om benhinnorna strejkar. Men gött gött..

Dagen började med en föreläsning med per-henrik, flumet själv. Först fick han inte igång datorn så han tjötade om lite annat än det han skulle tills det kom en gubbe en halvtimma senare. Då säger han som kommer > Har du inte satt på datorn? Alla börjar skratta lite sådär diskret, ofta eller ?? Föreläsningen var i alla fall väldigt intressant, har alldrig antecknat så mycket på en av hans föreläsningar som idag. Roligt.

I morgon är det en föreläsning som gäller, får se hur den blir. Har faktiskt läst en liten del endå. Ska hinna greja lite hemma innan med. Men i morgon kväll är första kvällen ensam hemma, läskigt värre. Kommer nog överleva.


/m

You'll be the prince and I'll be the princess ?

Publicerad 2010-09-05 16:39:50 i Filosoferandet,

Är lite små seg idag kan man säga. Jag och pappa har åkt 160 mil på två dagar. Fram och tillbaka till kramfors. Det var skönt att komma hem igår, det blev inte så sent ändå, kom hem vid halv ett. Så idag har jag inte gjort så mycket, bara lite grann. Jag och pappa tog oss en promenad runt frukullen, sen så hängde jag lite tvätt, höststädade bort alla ruttna blommor utanför dörren och har pluggat lite. Ska plugga mer sedan, får läsa lite till. Har dock inte läst det vi skulle till i morgon. Men det löser sig nog. Oroar mig för reflektionsjournalen, fattar liksom inte hur man ska skriva. Ska man dela på det och ta böckerna för sig eller ska man ha en flytande text ?????

Just nu lagar jag och pappa mat. Biff stroganoff blir det, spännande spännande. Det blir säkert bra tror jag. Nej usch, måste ta tag i läsandet sedan, längtar inte...

/m

Haparanda

Publicerad 2010-09-04 09:28:49 i Filosoferandet,

Sitter här i Mikaels lägenhet och ska snart åka och kolla på hans skola. Jag säger som pappa, när man ser skyltar som det står avståndet till Haparanda på så förstår man att man är långt upp i sverige. Men lite Ångermalands luft är härlig. Soligt och fint väder är det, lite kallt men härligt. Var inne på disco precis och fick en shock över de 19 böcker som ska vara med i reflektionsjournalen. Det är ca en halv sida per bok och så ska man kunna ha med egna tankar, snacka om platsbrist när arbetet ska vara 4000 ord !?! suck suck.

She wears high heels, I wear sneakers.

Publicerad 2010-09-02 15:59:33 i Gymnastiken,

God eftermiddag världen !

Är helt slut efter en dag i skolan, hur man nu kan bli helt slut av att sitta och diskutera hela dagen förstår jag inte nu och kommer nog aldrig förstå heller. Det har i alla fall gått bra i skolan. Seminariumet var rätt så lugnt, som vanligt, så onödigt att man hade stressat upp sig över det, som alltid. Sen så delade vi upp studiegruppen i två och så gjorde vi en del av uppgiften till matematiksagan som vi gjort, vilket även det gick bra. Lunchade med min faster idag, mycket trevligt att träffa henne och prata lite skit. Kom även på någon form av idé till reflektionsjournalen vi ska skiva i den här kursen, vilket var bra, hoppas att idén funkar bara. Fick mina två barnböcker idag, YAYY, Den arge och Jag var supehjälte, säger vi. Nu sitter jag i soffan och väntar på maten och laddar inför kvällens träning. Det ska bli roligt, har ingen träningsvärk denna gången som sist så det ska bli gött att röra på sig och inte som sist, en ren pina.

/m



Stämningen är tävling, foten säger HELL NO!



Tillbaka efter träning. Det gick super bra ! Mitt lår sa hej jag har sträckt mig men jag lyckades ändå med frivolts-öppningar och en halvskruv, gött mos ! I morgon äre bilresa som gäller, bye trollhättan > hello KRAMFORRS !

Om

Min profilbild

Madelene Andersson

En tjej på 22 vårar som skriver lite om livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela