maddepadde

Stress

Publicerad 2011-09-30 19:11:50 i Filosoferandet,

Ja, vad har vi lärt oss om inre stress i skolan. Jo att det inte är så bra. Är just nu lite stressad/irriterad för att lärarana inte svarar på mina mejl, som enligt mig är rätt viktiga eftersom de handlar om om jag behöver komma tillbaka efter jul. Hoppas bara de svarar någon gång så jag kan andas lite ...
Nu ska jag ringa pappa i alla fall!!
/m

Det verkar så enkelt, vännen!

Publicerad 2011-09-29 22:49:49 i Filosoferandet,

Hej hopp. Denna torsdag i September har gått väldigt fort. Skyndande till skolan vid elva för att vara med på ett seminarie som jag inte skulle varit med på, men hoppas det gick bra. Har mejlat läraren och talade med honom. Sedan vart det E-communication i en timma, vilket var intressant det med. Efter det så vandrade jag runt en stund själv  och så hittade jag Harald, så vi käkade lite och pratade. VIlket var trevligt. Sedan skrev jag lite franska ord typ och hoppades på att någon skulle logga in på Skype, men det gjorde ingen vilket var tråkigt. Efter franskan så for jag hemåt, lagade lite käk och nu sitter jag här. Ska lägga mig i sängen och läsa Alice nu!!
/m

Once upon a time I was falling in love, now I'm only falling apart!

Publicerad 2011-09-29 10:08:20 i Filosoferandet,

Godomorgon!
Då var det dags att köra igång igen. Ska börja med att läsa en text till E-kommunikationen, sedna kolla över franskan och tillsist kanske läsa lite Alice innan jag går. Har inte bestämt om jag ska ta med mig Alice till skolan och sitta och plugga i mellan E-kommunikatikonen och franskan eller inte. Det är ändå fyra timmar... Undrar om jag kan vara så seriös och sitta i FYRA timmar och läsa :S Aja,får la köra på det.. Kan ta med mig en matlåda eller något med... Annars händer det inte mycket.. Kommer hem sent efter franskan. Men nu får jag börja tror jag.
/m

HOST HOST

Publicerad 2011-09-28 19:41:51 i Filosoferandet,

Good evning the world!
Right now I am not doing that much, getting ready for the wine and cheese thing that's gonna take place in hour kitchen at seven. My day was nice, had my first two lectures. They were both very good and it was exciting! I got the nervous feeling that I always get when the tutors tell you about all the essays and stuff. But now I feel better. After the lectures I called my dad and talked with him for a while, I also called Sofia and said Happy Birthday to her. Then I went home and read some more in Alice in wonderland and wrote down some more french words. I acually think that some of them are sticking! (which is good) .
En dag när jag var ute och gick så hittade jag en affär som jag tyckte skulle passat Ylva :)
/m

Je m'apelle Madelene, Je suis suédoise, je vingt-et-un !

Publicerad 2011-09-27 18:19:02 i Filosoferandet,

Hej hopp.
Sitter här och är helt död nu. Har precis skrivit av en jädra massa franska ord, och inte blev jag myckett klokare. Har även läst färdigt Alice in Wonderland idag, ska snart börja på Through the looking-glass and what Alice found there. Min röst är lite bättre idag, men verkligen inte helt hundra. Ska göra lite soppa till mat sedan vid sex, hoppas det hjälper mot röstproblemen. Dricker jag mer te så kommer jag kissa ner mig .... SERIÖST. Annars så har jag bara läst i Alice, skrivit franska ord, läst en artikel om internet använding, bakat en kladdkaka och varit och handlat lite keso idag. Har ändå fått gjort/läst rätt mycket. Hann med en långsam promenad på 20 minuter där någonstans med, men det är fint. NEJ, nu får jag ta tag i boken igen.
/m

Morning tea

Publicerad 2011-09-26 10:29:37 i Filosoferandet,

Kände att jag får börja dagen med en kopp te eftersom jag inte har någon röst kvar i stort sett. Bar crawlen igår var super rolig. Vi var på fem barer i York och den sista var en nattklubb. Vi dansade mycket och drack rätt mycket med, hehe. På den sista klubben, Salvation, så var det ett "foam bath" på dansgolvet, HELT sjukt. Man blev helt piisseblöt, det var folk överallt och människor utan tröjor överallt, vilket kanske inte är något att ropa hej åt. Jag menar, korta, håriga och vita britter? Anyway. Vi stannade inte så länge ändå, bara till typ ett tror jag. Sedan tog vi en taxi hem, och den var gratis! Så nu hänger mina byxor och t-shirt på tork i rummet och mina älskad polkagrisconverse har jag hängt ut genom fönstret. Hoppas de hänger kvar sedan för nu ska jag gå till postkontoret och hämta mitt knäckebröd!

/m
Jag, Sebastian och Harald.

Dreams

Publicerad 2011-09-25 19:10:40 i Filosoferandet,

Har varit i stan idag och köpt böcker, bland annat Alice i underlandet. Den ska bli lir rolig att läsa till och med. Sedan har det inte hänt så mycket mer. Har hunnit med en prommenad och lite shopping med, matshopping. Ska försöka överleva så länge som möjligt på det jag har nu. Det har gått lite mycket pengar denna veckan... Men man hade ju inte mycket när man kom hit så det behövdes ju. Plus att vi har käkat lunch ute typ varje dag hela veckan, vilket jag inte direkt brukar göra :S men det är ändring på det till nästa vecka. Håller på att göra mig i ordning. Det är Bar Crawl tonigt, ska bli spännande.
Förövrigt så suger vattnet här hårt. Mitt hår är HELT CPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP.
/m

Yorkshire

Publicerad 2011-09-24 23:18:35 i Filosoferandet,

Ja, i morgon har jag varit här i en hel vecka, HELT SJUKT.
Åkte ju förra söndagen. Det var en lång och jobbigt dag, kände mig lite ensam från när jag gick innanför inchekningen på landvetter typ, men jag överlevde. Hittade de andra två från Högskolan väst på flygplatsen i Manchester, vilket var roligt. Efter en två timmars bussresa var vi framme i York. Väl där ( på skolan ) så fick vi lite nycklar och skit och sedan sjuss till där vi skulle bo. Det är rätt nice här ändå. Delar en toa med tre tjejer här på övervåningen och så bor de två killar där nere, så helt okej. Första dagen gjorde vi inte så mycket, gick och handla lite och sedan käka och lägga sig.


måndagen var det lite introduktion och grejer på skolan, fick veta det nödvändigaste. Sedan gjorde jag nog inte så mycket mer, handla lite till typ. Köpte biljetter och saker för veckan. Just nu flyter alla dagarna bara ihop men vi  har hunnit klubba lite, kollat runt i York och idag varit i Whitby, en kuststad, och kollat läget. Vi var på en outlet igår med, köpte mig en adidas-tröja , I'm inlove with it. Har hunnit testa lite indisk mat med, inte så mycket engelsk mat. Förutom idag när vi åt Fish and Chips och så åt jag fudge med. Ska försöka uppdatera mer nästa vecka. Då får man la läsa om hur tråkigt jag har det när jag läser, hehe. En av tjejerna från HV har målat ett skitsnygg tatuering som jag ska göra i nacken! :) Ska gå ner och vara social, saknar alla. Saknar dig Sofia och har fått ditt mess men sparar pengar. <3
/m

Tidig morgon

Publicerad 2011-09-24 09:12:15 i Filosoferandet,

Upp tidigt idag för att käka frukost för snart åker vi till Withby! Igår var det roligt med massa skratt och prat (och vin). Tror jag kommer bli alkoholist när jag är här, men aja. Ska dra nu !
/m

Hemma vid 03:00

Publicerad 2011-09-22 10:13:13 i Filosoferandet,

Det är fint att landa i sängen klockan 3 en onsdag eller ? :) Det var vad jag gjorde efter en kvälls klubbande i York. Vi var på ett ställe som hette Salvation, sjukt mycket folk. DJen pratade sönder musiken men annars var det bra. Tänkte jag skulle skiva lite nu när jag har ungefär tre minuter över av tiden och kan spendera den vid datorn. Annars så har jag i stort sett lyckats få ordning på mina kurser, för de var inte i ordning när jga kom hit. En dag sprang jag runt på hela skolan typ för att hitta olika personer att prata med och det slutade med att hon jag pratade med först hjälpte mig, STOR SUCK på det. Kan meddela med att min väska vägde 23 kg när jag åkte hit och var grymt tung att släpa runt. Det är konstigt att de kör på vänster sida vägen och lätt att bli överkörd. Men nu måste jag kila.
/m

Please test me!

Publicerad 2011-09-21 11:28:47 i Filosoferandet,

Tänkte jag ska dra ett långt inlägg någon dag när jag hinner men nu ska vi snart gå så hinnar bara säga att allt är bra. Har druckit minst en cider sedan i söndags och att det är party ikväll och som Sebastian som bor här säger så ska vi " Fucka ur" . Så vi får se hur det går ;)
/m

Total eclipse of the heart,

Publicerad 2011-09-17 16:31:37 i Filosoferandet,

Igår var en spännande dag vill jag lova. Den startade hemma hos Lovisa och Johanna med en underbar frukost som bestod av ; blåbärspannkakor, fruktsallad och smoothie. Sedan satt vi och pratade om allt mellan himmel och jord, tog en promenad och åt lite till ( kantarell toast ). TACK! Efter det så åkte jag hem och gjorde mig i ordning inför kvällen, jag och Sofia skulle hitta på något men jag visste inte vad. Pappa släppte i alla fall av mig vid henne vid halv sex och då började vi gå in mot stan. Vi var tvungna och stanna och vänta lite när vi kom till HV en stund, om intresseklubben antecknar så tog Sofia en cigg där ;) Sedan gick vi ialla fall mot New Place ( vilket jag inte visste var destinationen just då) . Då ser jag först Catrine stå där och le lite grann och sedan när jag kom runt hörnet så såg jag alla andra. Emma, Frida, Jimmy, Jim, Emelie, Angelica, Nicke, Vanja stod där och var glada. Som Sofia förutspådde så blev det lite jobbigt för mig en liten stund. Men jag blev väldigt chockad. Nästan alla var ju där. HELT SKJUKT. Sedan åt vi massa god mat. Bland annat tzatsiki, som är så fruktansvärt gott. Sedan gick vi vidare till Olearys och hade det super mysigt där med. Jag säger ett stort TACK till alla som var där och som ville varit där. Fick ett par fina örhängen och ett halsband med!! Det är ju svårt att beskriva hur mycket det betyder för mig med ord, för det är mer en känsla. Ett minne som jag kommer ha med mig. Kommer sakna er alla <3

Idag har jag mest tagit det lugnt. Emma och Nicke var här och åt frukost med mig och sedan så har vi bara slappat och kollat på film, en skön dag. Vid 19.00 så ska jag, far och bror i alla fall iväg och Bowla på bowlinghallen, det ska bli superkul och är avslutningen på "Sverigeboendet" kan man kanske säga. Sedan blir det hem till sängen och sova innan det är dags att gå upp igen klockan 03.00. Jag konstaterade nyss att de närmaste 24 timmarna kommer bli jobbiga samtidigt som de kommer bli sjukt roliga.

/m

I admit it, I've done a few things that I shouldn't be proud of.

Publicerad 2011-09-15 15:43:14 i Filosoferandet,

GUD vad trött jag är känner jag nu. Det har varit två hårda dagar, eller man kanske ska säga två hårda nätter. Har haft lite hårda/mjuka saker att ligga på kan man säga. Det var mysigt att sova bredvid Frida men man sover ju inte riktigt lika skönt som när man ligger själv. Och igår lade vi oss 11 och gick upp vid halv 7, vilket inte riktigt är så många timmar som jag kanske brukar sova, därav tröttheten kan jag tänka mig.

Än så länge idag har jag hunnit få panik några gånger.
- Kläderna går inte i väskan.
- Väskan väger för mycket.
- Handbagaget väger för mycket.
Så jag har fått plocka ur massa grejer, flera gånger, och ändrat om massa :( Vilket är lite jobbigt eftersom jag vill lägga i mer grejer i väskan fortfarande, fuck.
Sen blir det träning i alla fall, inte för mig men för barnen. Får hoppa in idag istället för Lisa, hon skulle göra något. Vilket ska bli roligt. Får även chansen att piska RM lagen lite på rumpan med, HEHEHHEHEH.

/m

Skövde

Publicerad 2011-09-14 16:38:43 i Filosoferandet,

Sitter här i Oscar och Annas lägenhet och skriver några rader. Jag kom hit vid halv ett och då käkade vi lite lunch, drack lite kaffe och pratade lite. Sedan åkte jag och Oscar till Media Markt, biltema och till coop och handlade lite. Nu håller Anna på med något bakom mig i köket och Oscar sitter och spelar Halo. Är rätt trött känner jag. Magen har inte sammarbetat med mig idag, igår och kommer säkert inte göra det i morgon heller :( Ska sova här i alla fall, åker hem tidigt i morgon.

/m

I pour myself a cup of ambition!

Publicerad 2011-09-10 10:41:18 i Filosoferandet,

Igår var jag, Frida, Sofia, och Catrine hemma hos Ylva på lite myspys och det var MYSIGT!. Ylva hade gjorde super mysigt i lägenheten, tänt ljust och grejer. Hon hade lagat supergod paj som vi åt av med. Jag hade med mig en pepparkakskladdkaka, som också den var super god. Lite för mycket barnsmak för vissa ;) Smakade som pepparkaksdeg, och hur kan man inte älska pepparkaksdeg liksom? VINNANDE KONCEPT. Sedan spelade vi Tabu, ett spel jag aldrig spelat förut men det påminde om Alias/med andra ord. Super roligt var det. HAHAHAHA. Lite piskor och hembränt var det som gällde !

Just nu sitter jag ut mina Jeans som jag bytte igår, för att de var sönder, stretchar ut dem lite. En bra Danko Jones låt gick igång på radion med nu. GÖTT. Njuter av en kopp kaffe så här på "morgonkvisten" med.
Idag blir det en lugn dag men mindre lugn kväll. Kanske ska kolla efter lite kantareller sedan, såg några igår när jag promenerade. Kanske städar lite? OM JAG ORKAR. Är inte jäätte sugen på att städa men är sugen på att göra någonting. Ikväll så ska jag och Frida först på förfest, till någon i PUST. Sedan ska vi dra vidare till kåreen och eftersläppet på slussbalen. Hoppas det blir en rolig kvälL!...
/m


Hittade en till söt bild ifrån i somras

Wake me up, before you GO GO.

Publicerad 2011-09-08 18:02:33 i Filosoferandet,

Jobbig morgon i morse. Vaknade med huvudvärk/migrän. Märkte att det var värre än jag trodde mitt i morgonpromenaden, svårt att vända. Men jag kämpade mig hem i alla fall och tryckte i mig frukost och lade mig och sov igen.
När jag sedan levde lite mer så kollade jag på Thor, igen, den är så bra!! Käkade lite efter det och åkte hem till Emelie och drack kaffe. Sedan tog vi en runda på stan och kolla lite. Gick hem till Emelie och hämtade våra plånböcker och köpte lite grejer. Träffade halva NIF på stan med ( Jens, Birgitta och Tilda ). Köpte mig en mapp att ha papper i, ett par leggins, två par strumpbyxor, ett halsband och foundation (bra att ha). Är GRYMT nöjd med halsbandet, lite "Thor" stil sådär. Hade varit fräckt med Thors hammare på istället. ÄLSKAR den fornodriska mytologin, skulle vilja ha en bok som handlar om den.
Annars så är det bra typ. Lite trött just nu, tror det är för att jag sov dåligt inatt och för i morse. Ska till UM i morgon och tjöta lite på förmiddagen, sedan förbi Emelie en sväng (?). Vid 18.00 ska jag iväg hem till Ylva och träffa henne, Frida, Sofia, Catrine och Amanda. Ylva ska ha lite inflyttningsmys. Det ska bli superroligt !
USCH, slängde i massa kläder i väskan förut, det är snart dags och jag börjar bli nervös.
/m

Somebody take me away, or give me a timemachine to take me straight to midnight!

Publicerad 2011-09-07 20:23:30 i Filosoferandet,

Idag har det varit en fin dag. Började lite segt med lite väntan, innan jag skulle åka til Ylva. Jag hämtade upp Frida påvägen och drog dit vid halv ett tiden. Vi lagade lite mat, lax med massa gott i. Blev förvånad över hur gott det var, eftersom jag inte gillar lax igentligen, så tummen upp på det. Sedan skulle jag visa dem var Lyrfågelskolan låg, så vi gick dit. Det började regna ungefär vid HEJ-tunneln så när vi sedan kom tillbaka till Ylva så var vi pisseblöta. Sedan så gjorde Frida och Ylva äpplepaj, mums. Efter lite mys med kaffe och paj så drog jag vidare och träffade Vanja på strandgatan och pratade en massa, supermysigt.
Nu sitter jag här och har precis mejlat till Anki på vikariecentralen. Hoppas att alla skolor i trollhättan ska sluta ringa och fråga om jag kan jobba när jag faktiskt inte kan göra det. Ska snart kolla på Thor och mysa med lite varm oboy tror jag!
/m

upp upp upp upp upp upp upp upp upp upp upp UPP!

Publicerad 2011-09-07 10:23:43 i Filosoferandet,

Måste erkänna att det är SUPERKUL att surfa runt på trygghansa.se, jag känner att jag hittar det jag söker ELLER INTE.

Ska hem till Ylva sedan och göra lunch med henne och Frida. Sedan blir det en liten promenad, om det inte regnar. Efter kanske en dusch och lite mer chillande ska jag träffa Vanja och fika med henne. Hela mina dagar är ett enda stort fikakalas känns det som, men det är lugnt.

/m

I need no sympathy!

Publicerad 2011-09-06 14:57:06 i Filosoferandet,

Än så länge idag har jag städat toaletten, gjort plommonmarmelad (igen) och gjort rabarberchutney (igen). Ska snart ta mig en promenad och sedan baka lite hamburgerbröd när jag kommer hem. Ska även ta mig en dusch, eller kanske ett bad? MED TÄNDA LJUS. Det vore ju lite mysigt. Nu har såren läkt helt sedan operationen med så nu får jag bada :)
Jag känner att mina dagar är såååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååå roliga och sååååååååååååå korta och sååååå meningsfulla? Jag hade planer på att läsa Snabba Cash, men har änna inte börjat än. Det kanske blir lite bokläsning lite senare. Jo jag har tvättat två maskiner tvätt med..
peace
/m

At last !

Publicerad 2011-09-04 20:19:34 i Filosoferandet,

Idag vaar man lite seg när man vaknade. Det blev ju Kräftskiva igår, vilket var både roligt och mysigt! Jag gömde mig för snapsen men drack ur det största vinglaset någonsin!

Har inte hunnit göra så mycket mer idag än att vakna, duscha och åka på kalas. Jag hade gjort en tårta till faster som fyllde år igår och vi åkte till stugan utanför Brålanda och firade. Hade på mig min nya topp, älskar den. Man kan ju inte mer än att gilla bästa vännen orthosen på benet!..

/m

Tårterier

Publicerad 2011-09-03 11:09:46 i Filosoferandet,

Är igång och bakar tårta nu igen.. HEHE. Har gjort klart dekorationen än så länge, halvägs eller vad säger man? Sedan blir det ledarmöte och fika med Sebastian och efter det blir det Kräftskiva :D JAG HJÄRTA MORGAN. ( gärna med lite cola ).

Usch, fick förresten ett mejl om kurserna jag ska läsa igår. Jag måste välja om en kurs, suck, för att den krockar med de andra, typiskt. Men jag hittade två stycken som jag skickade på förslag!

/m

No stress

Publicerad 2011-09-02 10:43:44 i Filosoferandet,

Skitmorgon idag. Den startade med att jag frös, jag hade öppet fönstret men orkade verkligen inte stänga. När jag vaknat låg jag och tänkte på vad jag drömde under natten. Jag drömde att Björn högg mig fyra gånger i magen med en kniv och att när jag skulle berätta för alla så trodde ingen på mig att det var han som hade gjort det. Det var lite vatten och gymnaster med där i drömmen någonstans minns jag med. Jag bestämde mig i alla fall för att ta en promenad, vad skönt tänkte jag. Men det ångrade jag rätt snabbt med tanke på att jag gick och lipa ungefär hela vägen av någon anledning som jag inte riktigt vet vad den är. Lite jobbigt så där. Nu är det bättre i alla fall. Hoppas jag kan rädda dagen.

Ska åka och handla snart. Ska göra en tårta till faster som fyller år på söndag, eller jag ska bara göra bottnarna idag för jag kommer inte hinna i morgon. Ska på ledarmöte i morgon och på kvällen är det kräftskiva.


Nej nu ska jag och pappa åka och handla.

/m

Nej, jag kan inte dansa.

Publicerad 2011-09-01 15:35:51 i Filosoferandet,

Tar mig en paus i grejandet.

Har varit hos sjukgymnasten idag, vilket gick bra. Jag fick mig ett träningsprogram som jag ska köra när jag tagit bort orthosen och lite övningar att göra nu. Sedan gick jag till HV och hann irritera mig på tre olika datorer innan pappret jag vill skriva ut blev utskrivet. Sedan käkade jag lite lunch med Sofia, Kristin och Ylva i HV-matsalen, vilket var mysigt. Tänkte åkt till praktiken och hälsat på men kom på att klockan var mycket så jag ringde och kollade läget med Vanja. Hon var hemma i migrän och min LUV hade troligtvis redan gått hem. Så jag åkte hem istället och har nu dammsugit hela huset, plockat lite, skrivit av lite recept och ska snart ta mig en promenad innan jag går till grannen och plockar lite plommon. Har planerat tårta inför kalaset för min faster som är på söndag. Det blir en super tårta med massa svåra ord i all fall. ( som jag inte riktigt har koll på men) Det ska bli macaronbottnar som ska ha två fyllningar i mellan. Ett lager med Vanilla almond crunch och ett lager med Vanilla ganache. Ytterlagret blir Vanilla glaze mousse och en vit chokladblomma som dekoration! Jag tror det kommer bli supergott !!!!

Nu ska jag röra på mig, en promenad och sedan plommon!

/M

Om

Min profilbild

Madelene Andersson

En tjej på 22 vårar som skriver lite om livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela