maddepadde

Dramatic

Publicerad 2011-10-31 18:32:50 i Filosoferandet,

Sitter här och pratar med pappa. Har precis sminkat mig inför kvällen, ska på halloween-party. Jag ska vara grekisk-gudinna, haha, därav den dramatiska bilden nedanför (med sminket). Maîa kommer snart över och ska göra mitt hår, som på bilden. Annars har det inte hänt mycket idag. Har pluggat / hjälpt Denise med sin kostym, hehe, hon ska vara en julgran vilket kommer bli spänannde. Fick gjort lite franska och lite grann på uppsatsen. Tror jag behöver mer böcker/ andra böcker än dom jag har för att skriva mera. Nej nu ska jag dra ett avsnitt HIMYM innan Maîa kommer. /m

111029

Publicerad 2011-10-30 10:51:03 i Filosoferandet,

Kära mamma.

Min mamma som alltid kommer vara den som gjorde mitt liv. I 18 underbara år fick jag ha dig vid min sida. Vi har hade våra svackor, men de försöker jag att inte tänka på. Jag försöker minnas och håller hårt i alla stunder som vi fick dela, alla skratt, alla tårar och alla äventyr. I 18 år tog du hand om mig, älskade mig och gjorde mig hel. Nu står jag här med ett ben på jorden och ett hål i mitt hjärta. Ett oändligt mörkt hål som alltid kommer att finnas där. Hålet som cancern långsamt skyndade sig att gräva. När jag tänker tillbaka på de 6 månaderna tre år senare så ser jag bara en röra av en massa tid. Jag minns inte riktigt vad jag gjorde. Jag var där, men kanske inte riktigt i alla fall. Jag vill kunna minnas alla dagarna, var enda minut, men det går inte. Fastän jag försökt så länge. Det finns så oroligt mycket jag skulle vilja berätta för dig, få visa dig och uppleva tillsammans med dig. Saker som redan har hänt och saker som ligger i framtiden som jag vet att du aldrig kommer få en chans att se. Jag kommer alltid minnas den sista dagen vi hade tillsammans, den finns kvar hos mig, och de sista orden du sade till mig. Någonstans i sorgen ger dig mig hopp och känslan av att vara älskad - När jag står här på mitt ben och försöker (över)leva. Jag tar fem steg bakåt och tre steg fram längs med, vad som känns, som en oändlig uppförsbacke. Men kanske vänder det snart, eller är redan påväg. En del av mig verkligen bara gråta, i all evighet, men det gör jag inte. Jag kämpar för framtiden, skapar och formar mitt liv, ett liv som du alltid kommer att vara en del av, och vet du? Som jag sade till dig, och du till mig på sjukhuset, så kommer jag alltid älska dig och mitt hjärta kommer aldrig glömma dig.

Jag älskar dig!

/m

Ammunitionen tog slut tillsist.

Publicerad 2011-10-28 22:01:54 i Filosoferandet,

Kan du höra mig?????????

Sitter här framför datorn en fredagkväll i oktober och klockan slår snart nio. Har varit en seg dag idag. Hade ett seminarie i skolan, som gick bra men jag hade gjort min läxa helt i onödan. Vart på postkontoret innan, och så var det kö. Vilket resulterade i att jag blev sen till seminariet och inte hann skriva ut läxan, GRRRR. Sedan har jag inte gjort så mycket. Vi skulle gått på burlesk, men det gjorde vi inte. Vi skulle gått till en pub, och innan så skulle vi ta lite att dricka hemma hos Maîa och kevin. Men en och en halv timma senare gav jag upp kan man säga. Är inte alls sugen på att gå till någon jävla klubb, som tydligen de andra var. Men skitsamma. BARA GAAAAAAAAAAAH, ungefär. Orka folk säger jag bara. Ska kolla på någon värdellös serie nu och sedan lägga mig. /M

Väntat på ett regn

Publicerad 2011-10-27 23:11:59 i Filosoferandet,

Hej hopp,

tar mig några djupa andetag här vid datorn innan jag ska lägga mig, det har varit en lång dag. Vaknade, pluggade lite och åt frukost och sedan lunch. Gick till skolan och blev inslängd i en grupp med två stycken engelska tjejer, vi ska göra en presentation tillsammans :S Inte min favorit grej direkt. Satte mig sedan i bibblan för att jobba med den uppgiften, men det gick inte så bra. Hade världens magkatarr och ingen lust till plugg. Drack en hel del kaffe, som inte gjort saken bättre. Fyra timmar senare vart det franska, som var rätt okej. Sedan drog jag hem och lagade mat, köttbullar och potatismos. Satt och tjötade med Maîa, Denise, Kevin och Sebastian efter det. Och nu sitter jag här och har precis skrivit på mitt kontrakt! GODNATT.
/m

Vi ringde ibland för att fråga hur vi mår

Publicerad 2011-10-26 21:03:13 i Filosoferandet,

Idag har det varit en slappar dag, nästan. Hade en föreläsning från 10 till 11 i alla fall. Sedan gick jag och Maîa och käkade lite lunch på stan, åt godaste bri- och bacontoasten med salld (Nam nam). Sedan gick vi till Boyes och köpte lite grejer till Halloween klädseln som man ska ha på sig på, hittade lite guldsnöre som jag ska använda. Sedan gick vi till HM och Maîa lämnade tillbaka en grej och sedan köpte jag mig en mapp till franskagrejerna och en klädrulle/borste för att ta bort lite hår på brallorna. Sen gick vi till en park och satte oss en stund. Efter det gick jag hem , men gick förbi skolan på vägen hem och hämtade en franska grej. Sedan har jag hunnit laga lite mat och göra mer franska.

Joseph Morgan är ju trevlig att vila ögonen på !



/m

Home again

Publicerad 2011-10-25 23:08:06 i Filosoferandet,

Hemma efter träningen och maten. Har suttit och druckit te hos Maîa med henne och Denise i några timmar nu. Maîa hade även gjorde jacket-potatoes med ost och bönor i tomatsås till middag, vilket var super gott. Träningen var rolig, men allt var inte riktigt knä-anpassat. Fick göra lite egna övningar på några av stationerna men jag känner att det är någonting jag nog vill göra varje vecka faktiskt. Gillar ju att röra på mig och det är så nära att faktiskt röra på sig jag kommer känner jag. Nu ska jag nog lägga mig och läsa lite en ny bok, three down two to go!

/m

Somnar snart

Publicerad 2011-10-25 15:43:18 i Filosoferandet,

God afternoon!
Sitter i bibblan och pluggar, eller nu är jag klar. Har precis läst ut Peter Pan och jag tror jag somnar snart. Har svårt att hålla ögonen öppna kan jag säga. Nu kom det mer folk till vår lilla ring ! Wohoo! Har inte mkt mer att säga än att jag ska träna sedan, yeah. Circuts träning i foss-sporthall, känner att träningsvärken kommer redan nu! / m

Oxford internet survey

Publicerad 2011-10-24 15:54:54 i Filosoferandet,

Jag kan meddela världen att jag sitter här, efter ett antal timmars uppsatsskrivande, och är rätt seg i huvudet. Det snurrar runt en jädra massa engelska ord i skallen, men uppsatsen är klar. Eller ja, den innehåller ju rätt antal ord i alla fall. Man kanske inte borde klaga igentligen, uppsatsen är inte lång och man hade chansen att skriva om en Facebook status. Men jag lär ju kolla igenom den några gånger till innan jag laddar upp den. Det finns nog inte så mycket mer att säga om denna måndag i Oktober. Ska laga lite mat lite senare, ta mig en promenad, ta en dusch och sedan fortsätta plugga genom att "renläsa" en annan uppsats och förgylla den med hela 50 ord så även den inehåller tillräcklingt många ord. ! ÄH, fuckit. Tar mig en powernap i sängen.

/m

Everybody has been waiting

Publicerad 2011-10-23 16:20:06 i Filosoferandet,

Musik : Face Down - The red jumpsiut apparatus.
Uppgift: Data analisys essay.
Hur det går?: Känns som en flummig uppgift, så jag ordbajsar rätt mycket och flummar. Har inte lyckats få ner så jätte många ord men några blir det i alla fall.

ndag är inte den mest optimala dagen att plugga, men man kan säga att jag har tre söndagar i rad (är ju ledig måndag tisdag). Så i morgon och övermorgon kommer vara rätt lika idag. Har dock lagt franskan på hyllan idag, ska ta tag i den i morgon igen. Ska nog köpa mig en pärm så jag kan organisera alla papper jag har, måste endå ha en som jag ska lämna in i slutet av terminen (portfolio). Nej nu får jag fortsätta!!

/m

Så här ser det nystädade rummet ut, ÄLSKAR min tvätlina <3

Partyrock

Publicerad 2011-10-23 11:16:00 i Filosoferandet,

Igår vart det matlagning och party (förfest) @ MaÎa och Kevin´s place. Det blev dock en väldigt lång förfest, för resten av oss, Sebastian och Denise, hade volleybollträning till klockan 9,00. Men tillslut kom de tilll förfesten och vi tog en taxi in till stan, väldigt skönt för det var kallt ute. Jag har till och med satt i fluffet i min jacka nu ( hade ju inte jätte många tjocktröjor på mig). Det var roligt. Blev en hel del dans, hehe. Hade på mig mina klackskor så nu skriker mina fötter aj. Kom hem klockan TRE inatt, så jag är lite seg.


Klockan 11,00 är det dags för Scones. Ska gå ner om fem minuter och börja greja lite så de är klara, är hungrig. Lite scrambled eggs blir det till och sällskap får man !
/m

Inspiration

Publicerad 2011-10-22 15:59:30 i Filosoferandet,

Har grejat lite med min uppsats på förmiddagen, kollat på det nya avsnittet av walking dead och precis gjort lite franska. Jo, jag hann med en promenad med och träningsprogrammet för knät. Ska träffa Maîa om sådär 10 minuter, vi ska gå ner en sväng på stan och kolla runt lite. Ska leta efter ett part svarta byxor tänkte jag, gå loss på HM ? Naaa, har inte riktigt råd men skulle gärna vilja. Ikväll blir det utång, vet inte var vi hamnar men det ska bli roligt. Jag har ju inte varit ute några veckor;)

Det är snart Halloween ju. Här i England så kör de tydligen på en "slamp halloween" har jag fått berättat för mig. Låter inte så jätte lockande. Jag har planer på att göra ett pumpansikte och tända ett ljus för mamma i den. Har inte möjligheten att gå till någon kyrkogård i år, vilket är synd. Kyrkogårdarna runt alla helgona brukar vara frukansvärt vackra. Nej, nu får jag dra mig. Skriver mer sedan kanske eller imorgon !

/m

HellO!

Publicerad 2011-10-21 23:38:55 i Filosoferandet,

Hello.
Idag har varit en slapp men effektiv dag. Har pluggat endel, skrivit på uppsatsen, och haft ett seminare. Och så har vi firat Kevin idag med, som fyller 23 år - GRATTIS. Jag firade lite ikväll jag med, satsade stort på rosévin och lite choklad, men gott vare. I morgon blir det plugg, köpa ett par svarta bralls och lite party på kvällen. Ska sova nu tror jag. /m

English Breakfast

Publicerad 2011-10-20 12:06:01 i Filosoferandet,

Skrev ju för någon dag sedan att jag har provat en English Breakfast,  och bilden nedanför är den: Toast, blodpudding, bacon, tomat, korv, champinjoner, ägg och bönor i tomatsås. Maîa körde på den vegetariska varianten, eftersom hon är vegetarian, fast hon äter ägg och mejeriprodukter så tekniskt sätt är hon lakto-ovo-vegetarian, hihi.

Anyway. Har gjort lite franska nu på morgonkvisten och druckit, vad som känns som, tre liter kaffe (ungefär). Jag kommer kissa ner mig i en snar framtid, känns det som. På tal om framtiden. Jag håller ju på att smider planer, hehe, och nu sitter jag här och väntar på att de ska komma i rullning, hoppas det hinner ske innan jag måste gå till skolan bara. Vilket är om en timma. Har Seminarie och sedan franska. Ska faktiskt gå hem i mellan lektionerna idag, har stannat i skolan de tidigare torsdagarna men det finns inte riktigt så mycket att göra så man kan sitter där själv i tre timmar, sedan så orkar i alla fall inte jag koncentrera mig så länge.
/m

Maîa, tomat, champinjoner, toast, veg-korv, två ägg och bönor i tomatsås!

No more !

Publicerad 2011-10-19 22:31:53 i Filosoferandet,

Hey girl you drive me crazy! No more.
Idag har det varit en bra dag. Hade två föreläsningar, E-communication och Cultures of childhood, och båda var mycket intressanta. Sedan så har jag kikat på när Yorkst John spelade en basketmatch och en Volleybollmatch, de vann båda och Tess var med och hjälpte volleybolltjejerna vinna ! Hejja ! Sedan så gick jag hem och grejade lite på datorn och gick sedan över till Maîa och åt, hon hade gjort curry som var supergod. I morgon blir det seminarie och franska på kvällen. Ska även fira Kevin som fyller år!
/m

Windy

Publicerad 2011-10-18 21:49:18 i Filosoferandet,

Har provat en Full English Breakfast idag, och det var faktiskt gott. Jag åt inte korven och blodpuddingen, som jag annars gillar, men ändå. Efter denna trevliga brunchen idag så gick jag till skolan och lånade en bok och gick hem. Satte mig och skrev på uppsatsen lite och övade lite franska. Sedan har jag inte gjort så mycket mera. Käkat mat med Maîa. /m

I came to say Hello!

Publicerad 2011-10-17 20:50:09 i Filosoferandet,

Hello oooohohoooooO!
Oh well, har pluggat idag. Skrivit 80 ord om mig själv på franska, det är säkert en hel del fel där i men jag har skrivit dem. Sedan gick jag till biblioteket och lånade lite böcker, fick min lingonsylt och gick hem. Satte mig och skrev på min uppsats, fick skrivit en sida. Pratade med Mikaela och hon sade att hon skulle satsa på 500 ord per dag, och det låter som en bra idé, så jag köra också på det. Efter det så lagade jag mat, `köttbullar´ med potatismos och LINGONSYLT, gott var det. Så nu sitter jag här och känner att mentatliteten är rätt låg så det blir nog lite Vampire Diaries ihihiiihihi.
/m

80 words

Publicerad 2011-10-17 11:21:32 i Filosoferandet,

Je m’apelle Madelene, je suis vingt-et-un et je suis Suédoise. J´habite á Trollhättan la Suéde. Trollhättan est pas une grande oú une petite la ville. Ma ville intéressante et il est mail il y a peu de cinemas, il y a pluisiedurs parquet et quelges bars. Il est une musée á serrures, et á grand riviére. Mon maison est situé quinze minutes en dehors á Trollhättan, prés de fôret.  Je aime se promoner longeur de forêt. D’être poursuivi ......

I've noticed that you've got it !

Publicerad 2011-10-16 20:36:37 i Filosoferandet,

God kväll.
Har precis satt mig med en kopp te framför datorn och kan slappna av en stund ( inte för att jag gjort så mycket idag men ändå). Gjorde Scones till frukost, de blev super bra. Sedan så har jag och Mikaela tvättat och torktummlat lite kläder. Efter det/under tiden så gick vi och handlade lite. Sedan så gick jag och Harald in till staden för att träffa Therese, Clara och Kevin ( Stackarn hade hoppat på kryckorna hela vägen dit). Vi kollade på bio, De tre musketörerena i 3D såg vi och den var bra. Sedan så tog vi oss en kaffe på starbucks innan vi gick hemåt. Vilket förövrigt tog en stund för jag gick med kevin, det tog typ en timma,  men det var skönt att promenera sakta( vill itne få mer ont i halsen än vad jag har). Och nu är jag här. Ska nog kolla runt lite på datorn och kanske läsa lite om en stund, om jag orkar. Jag tycker jag är rätt effektiv på veckorna, då får man kanske ha helg hela helgen? Så kan man börja plugga i morgon.. hihi...
/m

Sunny day

Publicerad 2011-10-15 17:21:25 i Filosoferandet,

Kom hem från dagens ( förmiddagens ) äventyr. Vi var på en "vintage fair" som sagt, mitt i staden, som var väldigt mysig. Det fanns massa gamla väskor, kläder, brocher och annat smått och gått. Jag köpte mig en tekopp som är supersöt, hoppas den överlever resan hem bara. Sedan gick vi till en trädgård som låg nära York minister, den var väldigt vacker och välskött, Secret garden?? Sedan gick vi till det vegetariska stället i stan, vilket för övrigt är grymt bra, och åt lunch. Jag åt några wraps med grönsaker i, sallad till det och lite chutney. Det var mycket gott. Tog mig även en kaffe, hade lite ont i huvudet eftersom jag inte hade druckit något kaffe innan dess idag. Sedan så begav oss vi hemåt och nu sitter jag här. Träffade precis Denise föräldrar och syster, de verkar trevliga. Så nu sitter de här i rummet bredvid och pratar nederländska och jag fattar ingenting. Nej ska gå ner och hålla Anna sällskap i köket. Sedan blir det en "Burelsk show" ;)
/m

Count on me, like 1,2,3 ?

Publicerad 2011-10-15 12:17:08 i Filosoferandet,

Sitter här och väntar nu. Har väntat mest hela morgonen. Vi ska till "vintage fair" snart, ska ladda pengar på mobilen innan vi går med. Lyssnar på lite musik, blir allmänt depp. Det var ungefär det jag skulle säga nu.
/m

Hugga av huvudet?

Publicerad 2011-10-14 22:59:38 i Filosoferandet,

Det kanske skulle hjälpa. För jag har ont i nacken, i huvudet och i halsen. Men nu ska jag inte vara så negativ. Har lyckats göra lite saker idag i alla fall. Var på seminariet i skolan bland annat, satt och halv sov men klarade mig ändå. Vart tvungen att prata inför alla igen, suck, men det gick superbra denna gången med. Sedan gick vi till poundland och köpte lite grejer till cupkakesen och sedan gick vi hem. Väl hemma så gjorde jag cupcakesen, som blev lite fail (Men väldigt goda) för frostingen stelnade inte, trots att jag gjorde som det stod. Nu ska jag i alla fall gå och lägga mig, klockan 22.00. Ska sova bort min sjukdom. Peace.
/m

Höstmusik

Publicerad 2011-10-14 10:10:32 i Filosoferandet,

Just nu känner jag mig väldigt liten, ynklig och ensam. (LÄNGTAR hem) Vilket kan bero på att jag sovit skitdåligti inatt. Varit vaken större delen av natten, haft ont i halsen och legat och frusit och nu svettas jag lite lätt - feber ? Orkar inte vara typ " sjuk", + att det inte riktigt funkar så bra när man måste ta 20 minuters promenaden till skolan sedan. Kommer ju inte må bättre av det direkt.

Jag har i alla fall betalat mitt boende här nu, woho. Blev dock lite sur på mig själv, för jag skulle betalat igår eftersom punden var nere i 10,05. Idag var den 10.65 eller något, det är några öre mer. Men jag tänkte skitsamma, den kan hoppa upp och ner och bli ännu mer. Så nu är jag rätt många tusen fattigare! Vilket aldrig är kul men men.
Idag blir det föreläsning vid 14.00-15.30, och jag har gjort läxan! Tummen upp till det, sen om jag har gjort rätt är ju ett helt annat påstående som jag inte står fast vid. Sedan, om jag orkar (JAG SKA ORKA) ska jag gå förbi  poundland på vägen hem och köpa lite grejer så jag kan göra cupcakes, Denise fyller år.

Nej nu ska jag se om jag orkar skriva lite franska eller om man ska lägga sig i sängen och kolla film?

Ps. Ingen är inne på skype :( ds.
/m

Boored!

Publicerad 2011-10-13 16:50:38 i Filosoferandet,

Hejhopp.

Har hamnat i skolan nu. Haft ett seminarie, för ett antal timmar sedan ...... Efter det renskrev jag lite franska dialoger, vilket var tråkigt. Efter det dog motivationen. Så nu sitter jag på en soffa i bibblan och lyssnar på musik. Är jättetrött, känns som om jag håller på att bli sjuk, vilket är mindre bra. Men orkar man franskan sedan så har jag bara en lektion i morgon, sedan tar jag helg!!

Fryser om händerna gör jag med :(

/m

Ps. Johanna, Lovisa och jag hade supermys innan jag åkte. SAKNA!! Ds.

Fear is the heart of love !

Publicerad 2011-10-13 12:01:31 i Filosoferandet,

Morning!


Har suttit hela morgon och pillat med min Iphone, typ. Installerade den nya programvaran igår. Ångrade mig när jag insåg att alla appar och allting försvann efter jag gjort det. Så jag har nu försökt lägga in alla appar som jag hade igen. Det tog en stund. Nu sitter jag och pratar med pappa.
Ska gå till Costcutter och köpa keso snart så jag kan käka lite lunch innan jag går till skolan !


/m

Do you feel like a man when you push her around??

Publicerad 2011-10-12 18:34:00 i Filosoferandet,

17:26 är klockan när jag börjar skriva det här inlägget. Föreläsningen i morse var rätt intressant, eller väldigt intressant. En timma passerade väldigt fort, men det är bra, gillar verkligen vår lärare. Hon är en riktigt bra föreläsare. Sedan satte jag mig i bibblan och skrev in citat i ett worddokument, gjorde även en liten inledning till ett arbete. (skönt att ha kommit igång, inte för att jag skrivit mycket men ändå). Sedan, när Maîa kom dit, så gick vi till ett gulligt litet Kafé. Vi käkade lunch och satte och myste. Jag tog en "tuna och mayo sandwich", som var super god, och vi fick lite hemmagjord chutney till. Tog en "lemon någonting någonting" efter med, och även den var god. Sedan så gick vi hem. Tog mig en liten promenad med, som jag hade planerat och nu sitter jag här. Sitter och skriver på arbetet och lyssnar på musik. Ska renskriva lite franska om en stund med, om jag orkar. Eller så gör jag det i morgon i mellan E-communication och franskan???? Det är ju några timmar man ska fylla ut. Aja, något ska jag göra i fall!

Sen blir det ansiktsmask och Indiana Jones, the last crusade !! AWSOME!.

/m

Every day demands a night.

Publicerad 2011-10-12 09:54:08 i Filosoferandet,

Hojt !

Vaknade tidigt i morse. Hade planer på en powerwalk. Så jag tog på mig kläder och gick utanför dörren och vände och gick in igen. Det regnat lite mycket och jag har inga sådana kläder med mig. Har förövrigt drömt massa jobbiga saker. Personer hit och flickvänner dit. ... Anyway! istället för att ta en powerwalk så käkade jag lade mig en timma i sängen igen, vilket var skönt. Ska göra mig i ordning nu och gå till skolan. Har föreläsning vid 10 och sedan ska jag plugga lite, skriva. Sedan ska jag och Maîa gå till ett litet mysigt café och sätta oss. Det behövs! Behöver stressa ner lite. Sedan blir det en promenad om det har slutat regna!

Tänker på dig <3

Det blåser osunda vindar
Det gör mig dämpad och sval
Det krävs så mycket mygel
för att verka normal
Här är tusen butiker
med vässade klor
Det kommer trötta idéer
från strama kontor
Men det är sällsamt vackert
Här kommer hösten igen
Det är kallt som i stenhus
Det doftar av regn


/m

I skolan

Publicerad 2011-10-11 14:57:30 i Filosoferandet,

Sitter har i skolan och har precis last klart en artikel, hoppade oveer vartannat ord men anda. Var pa York Hospital forut och halsade pa Kevin. Han brot benet igar pa Rugbytraningen, stackaren. Han ska opereras i morgon :( usch usch. Ska snart jobba med lite laxa i alla fall och nu maste jag ata nagot innan min mage dor !

/m

Study

Publicerad 2011-10-10 12:04:22 i Filosoferandet,

Hello.

Har precis gjort klart en del av läxan vi har till fredag. Den är så "fucked up" så det är inte sant. Jag har nog gjort allting fel, men jag har i alla fall gjort den. Har bara en liten del av den kvar, vilken kommer bli ännu sämre än den första delen. Men HEJJA mig. Har även gjort två stycken franska-dialoger. Även de blev sådär, känner att min fantasi inte är den bästa. + att de inte ska vara mer än 50 ord styck så man kan ju inte direkt skriva ett "intro" med bara massa artighetsfraser i varje, för då försvinner ju halva dialogen typ. Men i alla fall. Ska nog lägga mig i sängen och läsa lite i Peter pan. Eller först ska jag kolla hur mycket jag ska läsa till E-communcation på onsdag, men sedan. Ska nog skriva om "Alice´s quest for identity" i min uppsats. Har ju nästan gjort en halv uppstas i läxa, så varför inte göra det lätt för sig själv och bara fortsätta sedan, yee.

/m

Forever greatful.

Publicerad 2011-10-09 10:43:30 i Filosoferandet,

Här sitter jag i mina nya pjamas och myser framför datorn. Skulle vilja kunna säga att jag sitter och kollar på ett avsnitt av någon rolig serie, men det kan jag inte. Känner mig väldigt blond eftersom jag inte får internetsidan att fungera så jag kan ser på serier.


Igår var vi i Newcastle, en mysig storstad två timmar norr om York. Bussresan var väldigt tråkig, men roligt när vi kom fram. Vi irrade runt på gatorna en stund tills vi hittade en sushibar, som förövrigt låg i en typ kläd/mat/godis/ALLT- affär. Där käkade vi lunch. Det var supergott och jättefräckt, för maten bara kom åkandes på ett band hela tiden. Men det innbar även att det blev rätt dyrt. Men ones in a life time, så är det värt det. Sedan sprang vi vidare på stan. Hittade Primark och HM (tror vi har varit inne i alla HM i hela england snart, känns som det iaf).  Sedan tog vi oss en kaffe på Great Coffee, innan vi åkte bussen hem. Väl hemma gjorde man sig i ordning och gick på förfest. Förfesten var superrolig, med sång och skratt och allt mellan himmel och jord. Men sedan blev det betydligt tråkigare, taxijäveln kom aldrig och hämtade oss ( det regnade ). Så, ja... Vi väntade och väntade.. Tillslut hittade vi en taxi, fast det fanns inte platser till alla utan det var två platser för lite. Så jag och Mikaela fick välja mellan att vänta, eller att gå hem. Vi valde att gå hem, mötte vi någon taxi på vägen??? NEJ.


Där slutade i alla fall min kväll, vilket var rätt skönt för jag var trött men rätt tråkigt när man gjort sig i ordning och allt. Nu ska jag nog ta på mig och börja vandra till Morrisons för veckans storhandel ( LIDER med mina händer som kommer göra så ont när jag kommer hem) .
/M

Wherever, forever. ________ Forever, Wherever.

Publicerad 2011-10-07 18:30:40 i Filosoferandet,

Sitter här en fredag eftermiddag i oktober och gör lite läxa. Jag vet inte hur många år sedan jag faktiskt hade LÄXA, riktigt LÄXA som man ska göra till nästa veckan. På högskolan har man ju mer uppgifter som man ska göra till ett visst datum, + att man vet oftast innan att man ska göra de. Men att komma till en lektion och höra en människa säga LÄXA bla blab bla.. Intressant lektion med intressanta diskussioner vart det i alla fall. Jag måste även berätta att jag gjorde mig själv stolt idag. Vi satt och disskuterade texter två och två/tre och tre. Sedan skulle vi säga högt för alla vad vi pratat om. Alla som känner mig vet att det värsta jag vet är att prata inför folk, och om man är oförberedd dessutom så blir det  lite jobbigt för mig. Men det gick bra. Jag lyckades nog till och med få fram det jag ville, PÅ ENGELSKA:! Stolt stolt stolt.

Nu ska jag ta en paus från läxan och kila ner i köket och hålla Denise sällskap medan hon lagar mat. Vi ska ha "familje"-middag ikväll.
/m


Morning!

Publicerad 2011-10-07 11:02:58 i Filosoferandet,

Good morning!
Jag och Mikaela tog oss en powerwalk när strax efter vi vaknat, vilket var härligt. Sen har jag bara hunnit duscha och äta frukost i stort sett. Ska snart gå ner och förbereda lunchlådan och sedan dra mig till skolan. Ska testa att skriva ut, undra hur det kommer gå.
/m

We don't remember days, we remember moments.

Publicerad 2011-10-06 23:16:10 i Filosoferandet,

Långsam dag som samtidigt har lyckats försvinna fort. Bibloteksgrejen var rätt värdelös tyvärr. Men morotskakan som jag käkade i mellan föreläsningarna var lite bättre, eller sjukt mycket bättre. Godasete någonsin tror jag, det var lite russin i med som var supergott. Sedan har jag inte hunnit så mycket mera. Kommit hem och käkat mat typ. I morgon tänkte jag mig att jag ska ge mig på skrivaren i skolan.
/m

A million miles away !

Publicerad 2011-10-06 12:06:24 i Filosoferandet,

God morgon/god förmiddag.
Har precis plugga lite franska och fyllt i min "learning log", vilket är bra eftersom man måste göra det. Insåg att jag inte riktigt kan börja med en grej som jag villl eftersom jag inte riktigt kan gramatiken över huvud taget. Så, nu ska jag göra en tankekarta istället, inför en uppsats som jag inte heller kan börja på än. Eller ja, kan kan jag ,men jag har inte boken i vilken alla referenser står, så ja. Men ska försöka i alla fall.

Ingen som läst Secret Garden av Frances Hodgson Burnett, och som vet hur "vårdande/nurturing" framställs, gärna ur ett kritiskt-perspektiv tack !!

Börjar vid 12:30 i skolan, så ska dra mig vid 12 tiden tänkte jag. Nej nu får jag skriva den där tankekartan så jag hinner käka lite lunch innan jag drar, tänkte köra på soppa. Vilket är mysigt i detta blåsiga lite grå väder vi har idag.


/m

19:43

Publicerad 2011-10-05 20:47:47 i Filosoferandet,

Ja, nu är klockan 19:43 här i stackars lilla England. Idag så har var vi först på en skrivhjälps-lektion typ, vilket tyvärr inte gav så mycket. Men det kan man inte göra så mycke åt såhär i efterhand. Sedan satte jag mig och åt lite lunch och to en kaffe i väntan på Cultures of Childhood föreläsningen. Fick även träffa Mikaelas pojkvän, som var en trevlig typ. Väl på föreläsningen så infann sig allmännförvirringen. Hon som föreläste gjorde det i någon konstig ordning så det var jätte svårt att hänga med och jättesvårt att anteckna. Minns knappt vad jag har skrivit, men det löser sig. En bok avklarad > four to go! Sedan kilade vi ner på stan en stund och alla utom jag och Maîa käkade lite på ett supermysigt café som vi har hittat. Man kan sitta ute och mysa, + att det är jätte billigt. Sedan så gick vi till en grym affär och kollade runt och så letade jag efter en bok som jag tyvärr inte hittade. Sedan vandrade vi hemåt igen.


väl hemma så gjorde jag mig en bananomelett med keso och kanel, supergott. Sedan satte jag mig här vid datorn och började skriva på en jämförelse av två stycken websidor (social networking comparison). Jag är nästan klar tror jag. Eller jag har ingen aning om jag har gjort rätt men jag har snart rätt antal ord i alla fall, vilket alltid är en start. Snart ska jag kila över till Maîa och kolla en film. I morgon är det en biblotekslektion och franska som gäller!!
/m

Awsome

Publicerad 2011-10-04 23:08:58 i Filosoferandet,

Idag har varit en bra dag. Har spenderat lite för mycket pengar för min egen skull, men jag lever för det. Bakade kanelbullar, vilket var mums, och så kom alla hit och speade monopol. ( de håller fortfarande på där nere, och jag satte mig här lite.). Köpte även en tågbiljett till London, woho.! Vilket jag gillar, eftersom jag gärna villa komma med flyget som jag bokat. Såg att man kan välja kurser på HV nu, ska göra det i morgon.
/m

Kanelbullens dag!

Publicerad 2011-10-04 12:19:24 i Filosoferandet,

Grattis till Frida idag! Hon fyller 25, hurra hurra hurra! Ska snart gå ner och göra lite lunch eller något. Sedan gå med Kevin och Sebastian in mot stan, fast jag ska gå till skolan. Tänkte sätta mig där och kolla lite på ett franskaprogram som finns på skolans datorer. Kanske göra inledning på en uppsats och skriva göra en jämförelse :/ We will se what will happen. Right now I have to put some clothes on, because I don't want to walk around naked! NOT GOOD. And, I'm going to make cinamonbuns later tonight, fuckyeah.½!
/m


Så här ser det ut när man tvättar !

Okt. 3, 2011

Publicerad 2011-10-03 20:47:03 i Filosoferandet,

Idag idag idaag...Har jag läst, läst, läst och ätit känns det som. Har kommit lite längre i Secret Garden nu, snart klar. Jo jag har gått hela vägen till Morrisons och bytt en glödlampa, + att jag köpte lite kakao så jag kan göra varm oboy. Sitter och pratar med pappa nu. Sedan ska vi se på film, Black Swan, vilket ska bli trevligt.
/m

I'm coming back to walk the streets again!

Publicerad 2011-10-02 11:22:18 i Filosoferandet,

Söndag idag då. Nu har jag varit här  två veckor, de veckorna har bara flugit förbi. Just precis nu undrar jag lite vad jag gör här och har lite hemlängtan. Men det beror nog på lite stress kring uppgifterna som ska göras, jobbigt. Kanske ska börja kolla lite på den första sedan. Annars så ska jag gå på nästa bok i dag, Secret Garden och så ska jag plugga lite franska med. Lära mig alla siffror från 0-20 och kunna alla fraser vi övade på i torsdags. Eller ja, kanske inte kunna alla idag. Men på torsdag ska jag kunna alla! Får börja i tid ! Anyway... Nu ska jag gå hela vägen till affären, och sedan Heeeeela vägen tillbaka med en full ryggsäck och trolivgtis två kassar med. LOVELY.
/m

Da da da da da da da d aaaaaaaaaaaaaaa.

Publicerad 2011-10-01 10:09:52 i Filosoferandet,

God morgon .
Har precis käkat frukost, havregrynsgröt med lite nötter och äpple och ett knäckebröd med keso och skinka MUMS,och duschat. Så nu sitter jag här och kollar vad internet har att erbjuda klockan 09,10 en lördagsmorgon. I en framtid så planerar jag att ta på mig lite kläder med, har just nu bara underkläder och ett par strumpor på mig. Men varför inte, det var ju så varmt igår så man kanske ska köra på lite mer lättklätt idag. Istället för att slippa att svettas ihjäl?? Helt sjukt att det var 25 grader ute igår. Jag trodde jag hade åkt till England, men börjar bli lite osäker.


Vid elva ska vi gå till uni och vara sociala på en barbecue de ska ha där, det ska bli roligt. Sedan kanske det blir en sväng på stan, vet inte än. Annars så får man la plugga lite idag med. Det känns som att jag är rätt mycket ledig men som om att man måste spendera i stort sett all den tiden på att göra massa saker :( Stor suck på det.

/m

Om

Min profilbild

Madelene Andersson

En tjej på 22 vårar som skriver lite om livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela