maddepadde

D:Day

Publicerad 2011-02-28 22:46:32 i Filosoferandet,

Hej hopp lingon propp. Sitter i soffan efter en lång och okoncentrerad dag. Hade föreläsning som man kanske inte var jätte intresserad av, men trevligt sällskap. Fick en söt grej av Sofia, TACK: Sedan skyndade jag mig till Emelie och kikade på lägenheten och åt lite vilket var trevligt. Sedan super gick jag till träningen, blev lite sen, och coachade barnen och körde sedan själv. Det gick rätt okej. Men som sagt jobbig lång dag. Var på kyrkogården efter träning med.

Jag vet dock att när vi åkte hem från näl klockan nio för två år sedan så smsade jag till Sebbe och lipade lite för att jag tyckte han skulle sluta röka. Cancer kan nämligen gå och dö. Ibland kan jag själv undra hur jag har stått upp de senaste två åren. Men jag har väl haft bra lärare när jag var liten som hjälpte mig få veta hur man bearbetar vissa saker. Men i morgon är det nya tag, men jag kommer tänka vidare... ALDRIG glömma. 18 år är alltid något, synd att det inte blev mer. Tänker på och kommer alltid att älska dig mamma <3

/m

Ohlallaa

Publicerad 2011-02-27 19:43:22 i Filosoferandet,

Igår var en bra dag. Hade super kul med alla söta barbisar och så avslutades kvällen på lipz med dans! Är trött, seg och allmänt sleten.  Sitter och dricker lite varm oboy nu, bästa på hela dagen. Tränade lite halvdant förut. Men men, tävling nästa helg så man var allt tvungen. Tar tre djupa och bävar inför i morgon.

/m

I'm gonna be the last one standing !

Publicerad 2011-02-26 09:33:30 i Filosoferandet,

Åh, jag måste verkligen läsa i den skönlitterära boken!!! Klockan är ju bara cirka halv tio, så jag har ettt tag till på mig inna jag ska röra på mig. Ska försöka hjälpa Emelie med lite flytt idag med, ska bara ragga en skjuts till stan??? Måste hinna till systemet med, hm... ska nog läsa lite iboken nu ...  Packa sedan med...

/m

Inatt jag drömde något som jag aldrig dröömt förut

Publicerad 2011-02-24 21:54:31 i Filosoferandet,

Massa pluggandet har dagen bestått av. Först körde vi förmiddagen i studiegruppen och arbetade med powerpointen och i eftermiddags så hade vi seminarie och arbetade med artiklar och skit. Hade en väldigt trevlig lunch med mycket trevligt sällskap, hihi. Lite träning på eftermiddagen/kvällen med. Barnen var duktiga och det gick rätt bra för oss med. Vi körde bara trampett, vilket var skönt. Kände inte så mycket i benhinnorna. Lisa tryckte gött på dom med, TACK !!

"jaha. hemma nu ikväll då. varit på näl precis... det är fortfarande som det är... inte långt kvar är det... väldigttråkigt och jag blir väldigt ledsen. det är jobbigt men kommer att var ännu jobbigare när det är slut. försöker att inte tänka på det nui... lovet va ju sisådär då. var med sebbe varje dag, det var riktigt härligt att vara med honom :)

är så sjukt tröt jus nu., har sovit mkt men ändå så sjukt trött.... orka börja skolan tidigt i morgon... med gympa... :(  ska var med sebastian i morgon iaf, nörda lite.. ska bli skönt att fokuserapå lite zelda :)  MMMmm twilight...

jag mår illa just precis nu... vi gjorde nått i svenskan idag, ingen aning om vad vi gjorde faktiskt....
" 23/2-2009.

/m

I came to dance, dance, dance, dance.

Publicerad 2011-02-23 12:13:30 i Filosoferandet,

I morse vaknade jag vid halv 8, trots att man hade sovmorgon. Lite frustrerande eftersom jag nu sitter här och fryser samtidigt som det känns som jag kan somna vilken sekund som helst. Har läst lite i "Kalla det vad fan du vill", vilket inte gjorde mig direkt piggare. Ska försöka läsa en bit till i boken senare och skriva färdigt uppgiften inför i morgon. Klockan slår tolv här på väggen med, tolv slag. Tick tack, tick tack. Tiden går ...

Ja, detta var i en skoldag, då för två år sedan. Måndag i veckan. Jag var i skolan. Gick runt där och undrade, funderade och tänkte. Alla visste inte, bara fyra eller fem av alla i hela klassen. Men vad säger man? Troligtvis saker som skulle gjort det jobbigare. Jag och Sandra gick i vilket fall som helst till personalrummet och frågade efter min mentor, Pär. Vi gick till metodköket och pratade. Jag berättade hur det låg till. Fick mig en kram och han sa nog att om du behöver gå iväg så får du göra det, under lektioner och så. Han frågade nog om han skulle berätta för de andra lärarna, att det kanske blev så att jag gick. Den dagen tog slut den med... Var nog på näl en sväng.. Kom och gick därfrån. Någon moster kanske var där och hälsade på, eller det var de.


"snart är det bara jag, min bror , min pappa och en jävla massa tårar kvar !!! " - 21/2-2009.


/m

I find it kind of sad.

Publicerad 2011-02-21 21:36:28 i Filosoferandet,

Måndag måndag mååååndag !

Först till fältenheten i stan och intervjua lite folk, det tog en timma. Sedan satt vi och arbetade lite på powerpointen. Sedan bar det av hem till Ylva och lite mys. Hörde allt om hennes helg ;) sedan kom Frida förbi och vi lagade lite mystisk mat. Sedan träning och knät höll.

Eftersom jag kör någon form av omedveten minnesvecka så fortsätter jag. Kanske var det på tredje dagen jag var i skolan? Nja, det var en söndag så det var jag nog inte... eller var det en lördag? En lördag var det. Då gjorde jag nog ingenting. Eller jag var på näl, så mycket vet jag. En stund.... På fredag eftermiddag hade vi pratat med läkaren. De hade bestämt att hon inte skulle få åka till gbg och stråla, som hon igentligen skulle gjort på fredag morgon. Men hon var redan sämre, så det var ingen idé. Så där satt vi i soffan. Längst ner i korridoren på soffan medan läkaren pratade. Berättade att det kunde hända när som helst. Snacka paniken man fick då. Jag sov där den natten, både jag och pappa men Mikael åkte hem. Vi åkte nog hem och hämtade lite grejer hemma innnan. Sedan satt man där och låg ner. Försökte sova, men till vilken mening? Det var enda natten jag sov där. Det kändes so ovärt. Sitta där och vänta, bredvid någon som kanske eller kanske inte hörde/förstod var man sade. Enda och sista natten jag sov där. Någonstans innerst inne så visste man nog att hon inte ville att man skulle sitta där, låter hemskt men vad tjänade det till? Gjort är gjort och jag minns inte äns om det var så det gick till, men jag tror det.

/m

jag rör din hand och jag förstår, att det är bara timmar tills du går

Publicerad 2011-02-20 11:44:42 i Filosoferandet,

Du föll handlöst framför mig, på din väg mot okända land. Och när din sjukdom tagit dig så skulle jag ge någon gata ditt namn. Jag tog en roll när du blev sjuk, som krävde hårdare hud. Min kraftreserv den tar nog snart slut. Fem steg bakåt, två steg fram.

20:e Feb idag. Solen skiner och det var -18 grader uten är man vaknade, härligt. Funderar på om jag ska skriva lite till om lite minnen. Vet inte varför jag gör det men det är nog bra att "erkänna" för sig själv att det är som det är på något vis. Skulle lika gärna kunna skriva ner det på ett papper, som ingen någonsin får se, men det gör jag inte. Efter en natts sömn så åkte vi i alla fall tillbaka till NÄL, jag, pappa och Mikael. Äckliga vita, sjukhus korridorer. Hissar och en massa folk. Just när vi kom så låg hon i ett rum med en eller två andra människor tror jag, hon var inte ensam i vilket fall. Så där stod man och försökte kontakta henne, vad jag minns så pratade man lite med henne. Hon visste att man var där men svarade la inte direkt på det man frågade, eller gjorde hon det? . Jag och Mikael väntade där inne medan pappa pratade med någon läkare, de skulle flytta henne till ett enskillt rum. Tänk så många som dött där egentligen, på hela sjukhuset och i det ensliga rummet i slutet av korridoren och att man snart kunde plussa på en människa till till listan med folk. Jag skulle nog till skolan, eller så skulle jag och Mikael göra något annat. Jag tror vi gick ner till bilen igen. Men det sista jag gjorde var att tog tag i hennes hand och sade att jag älskade henne. ( Vilket låter som en klyscha, men är dagens sanning ) . Innan jag släppte taget så sade min älskad mamma att hon älskade mig med. Vilket var det sista hon någonsin sade till mig.

/m


I'm going backwards through time

Publicerad 2011-02-19 12:50:05 i Filosoferandet,

http://www.youtube.com/watch?v=2dYgrMz_XBI <<<<<<<<<<<<<<<<

Idag


Grattis Grattis till pappa för idag fyller han år! Det är väldigt roligt, ska ha kalas sedan och bilden där nere är dagens utmaning. Får se om jag lyckas, hoppas det. Denna dagen, 19 feb, är en väldigt bra dag eftersom pappa fyller år men samtidigt så är det tyvärr även den dagen som påminner än om att det var för två år sedan det var på väg att bli kört. Bara det att sitta här och skriva att det snart är två år sedan är helt sjukt. Hur ska det någonsin sluta kännas som om det vore igår? Det kanske inte känns som igår längre men inte två år heller. Ja, vad gjorde man för två år sedan. Allt flöt rätt bra, eller man kunde ju låtsas i alla fall, och vi skulle ha kalas. Men lite efter 3, 4 eller fem (jag minns inte) så sa det TUUUUT TUUUT utanför dörren och det bar av in till NÄL. Då kan jag fråga hur man kan vara där en sekund, hej hallå jag lever och pratar, och en annan helt borta? Sedan så satt vi ett litet och mindre mysigt rum på akuten på näl, rum 4 tror jag det är. Vi satt där i säkert fyra timmar och bara undrade vad som skulle hända. Sedan kom de fram till att de skulle lägga in henne. Jag tror jag och Mikael åkte hem, pappa med kanske. Vi kom hem mitt i natten i vilket fall som helst. Undrar vad pappa tänker en dag som denna. Jag vet vad jag tänker på, men försöker att tänka på något annat. Nu får jag återgå till min kaka. Jag bestämde ju mig för att vara glad idag !

/m


Do you ever feel, already, buried deep?

Publicerad 2011-02-17 14:45:20 i Filosoferandet,

You just got to egnite the light and let it shine !

Torsdag torsdag torsdag....

Ajjemen, det är torsdag idag. Körde pappa till jobbet vid sju, eller ja han körde upp till stan som vanligt och sedan körde jag hem. När jag kom hem så lade jag mig igen vilket var skönt, men jag frös rätt mycket en stund så jag somnade när det var ungefär 15 kvar tills jag skulle upp igen. Sedan har jag städat och tvättat lite nu på förmiddagen med. Eller alltihopa innan klockan tio faktiskt, för då kom Oscar hit ut och vi drack lite kaffe och tjötade. Massa trevligt. När han åkte så fixa jag en film, Legion, vilken var rätt bra. Men nu får man väl ta tag i lite skolarbete med, på denna lediga dagen. Måste läsa Kalla det vad fan du vill och kanske skriva lite inför något seminarie.

Ser fram emot ett styrkepass på träningen ikväll, ELLER INTE !!!!! , men det finns inte mkt mer jag kan göra tror jag. Ska försöka vara med på uppvärmningen och sedan köra knä-programmet.

Igår var jag hemma hos Ylva med Sofia, Frida, Amanda och Catrine. Vi myste med tacos, fruktsallad och filmen Tusen gånger starkare. Vi har läste den boken i skolan förra året så vi var tvungna att se filmen och den var bra! I morgon blir det att åka och handla, fika med Vanja och umgås med Emelie .

/m

Riktiga rim-slaktare e e eeeeeeh.

Publicerad 2011-02-14 16:48:53 i Filosoferandet,

Helgen

Helgen har varit full med spinning och vänner. Körde tre pass och hängde med bra på de första två, sedan var man lite seg i benen. Vi kom 77 av 96, så inte sist i alla fall. Fast som bäst låg vi 5 vilket var bra det med. Sedan vart det fest på kvällen och jag, Sofia och Emelie gjorde oss i ordning hos Sofia och hade mysigt. Sedan gick vi till friskis för prisutdelning och mat. Maten var väldigt god men det var syng att vi inte fick några sittplatser. Sedan så gick Sofia och Emelie hem till Sofia igen för att förfesta lite till och sedan gå till Lipz medan jag stannade på friskis och dansade loss med två killar tills klockan blev två. Då vart det dags för efterfest. Min FÖRSTA efterfest, och jag är 20 år gammal haha. Roligt vart det, eller mysigt med gitarrspel och vin. Sedan vart det dags att sova ;) På morgonen begav jag mig till Ylva och vi hade en super mysig morgon och så vart det träning igår med.


Idag

Alla hjärtans dag idag. Har haft föreläsningar från 10-15. Intressant på första men jobbigt på andra. Kände massa känslor och tänkte på massa saker jag inte äns trodde jag behövde tänka på. Det är alltid härligt när man sitter och håller tillbaka gråten så ingen av alla anda 150 pers som sitter där inne ska se. Jobbigt, men jag lever. Men tack Sofia. 

Sedan blir det träning, kanske en del styrka. Hade ont i benen redan igår på träningen så det är nog inte 100% idag . De har jobbat mycket i helgen kan man säga, fast det är nog mer låren som arbetat. Det är ju benhinnorna jag har ont i , som vanligt. Men då kan man träna styrka och smidighet istället! Alltid bra. Split ska man ju komma ner i innan sommaren, kanske har 10 cm kvar.

4










I'm on a mission .

Publicerad 2011-02-10 14:02:53 i Filosoferandet,

Har precis plöjt igenom fyra arbeten som handlar om ett "hållbart samhälle". Det roliga/intressanta med dessa fyra arbeten är att alla har skirivit på välidgt olika sätt, trots att vi fått samma instruktioner vilket är helt sjukt egentligen. Vi har ju allihopa fått precis samma instruktioner. Är i stort sett färdig med granskningen av två av de fyra arbetena med, ska kolla igenom de en gång snabbt senare ikväll.

Annars har jag varit och ätit lunch med min faster i staden. Jätte trevligt att luncha med henne, synd att man gör det så sällan. Hjälpte henne bära lite grejer på folkets hus efter vi ätit och träffade två personer som gått i min klass och paralellklassen på gymnasiet, trevligt att träffa dem. JO jag har gjort en hårinpackning idag med, haha. Intresseklubben antecknar eller ? ;)

Det snöar idag, igen. OGILLAR detta starkt. Det var ju NÄSTAN vår för faesen. Snön var nästan borta, solen sken och det var bara allmänt härligt ute. Nu snöar det, är slask överallt och plusgrader.

Ska planera en meny till pappas födelsedag med. Det ska bli roligt, laga lite mat och andra goda grejer. Tror det blir Paris-brest till dessert/tårta i alla fall. En god sak med smörkräm och vaniljgräm, mums. Kanske getost, som blir inlindad i parma, på en bädd av lite ruccola och bös, som man steker på och sedan toppar med lite honungsdressing. Någon form av varmrätt får man ha med, hm,.. undra vad.. Nej nu ska jag kollapå gossip girl !!

/m

Tar fram vår kamera, tar ännu en bild

Publicerad 2011-02-09 16:05:22 i Filosoferandet,


Det verkar så enkelt vännen , ändå är det så obegripligt svårt. Ja, det verkar så enkelt vännen, men ingenting i denna världen var väl någonsin lätt att förstå ?

Denna onsdag i Februari började med lite plugg i skolan med Sofia. Sedan gick vi ner och lunchade på strandgatan, och panin var god som alltid. Sedan kom min käre far och hämtade mig. Sedan grejade jag lite med en seminarie-uppgift en stund tills jag satte på spotify och lade mig på soffan. Då ringde Sebben och berättade att de skulle hit ut till mig för att gå ut med Malte och Isa och frågade om jag ville gå med och det ville jag. Så de kom förbi och hämtade mig och så gick vi ut med hundarna och satte oss sedan och drack kaffe hemma hos Sebbes föräldrar, fast de inte var hemma. Väldigt trevligt och roligt att träffa de!

Så nu sitter jag här igen. Funderar på vad jag ska skriva mer om till seminariet " Barns rättigheter, lagar och konventioner" än om barnkonventionen. Får sätta mig någon dag och kolla på det för som tur är så är det två veckor kvar tills vi har de seminariet. Är godkänd på höstens 30p kurs med, vilket är härligt. Fick veta att man fick G på reflektionen i måndags, härligt.

Det vart ju dags för spinning igår igen med. Ett intensiv pass igen. Det gick bra förutom att jag fick lite håll i mitten men jag "andades" igenom hållet och kunde köra på resten av passet sedan. Så nu har jag tränat inför fredag. Hela två gånger har det blivit vilket känns lite illa men jag tror det kommer gå bra. Har ju gått på två intensiv pass och på fredag-lördag har jag två bas- och ett medelpass.

/m

 

What's the point of doing anything?

Publicerad 2011-02-08 10:19:14 i Filosoferandet,

Ja men visst är det skönt när man sitter och kollar på "fakta" på datorn och man bara blir sjukt irriterad/ledsen och allmänt besviken? Jo jag bara älskar det. ELLER INTE.

Hello Hello baby, you called , I can't hear a thing. I'm kinda busy. Sorry I can't hear you. Sitter i vilket fall som helst i soffan och funderar på vad man ska göra idag. Ska kanske gå och prata med Ulla Norgren om något på skolan, är la inte jätte pepp för jag bara orkar inte bry mig. Spinning ska det bli ikväll i alla fall, så mycket vet jag. Ett intensiv pass igen med Sofiaa. För på fredag är det dags. 24-timmar spinning. Har fått tre pass som är rätt utspridda vilket är göttans.

/m-adde vs världen.

aiayayahhhhhhhh

Publicerad 2011-02-07 22:07:02 i Filosoferandet,

Pluggat hela dagen. Hela låååånga dagen. Fåt veta massa skit saker som bara är blaha. Träning nu på kvällen med, den gick i alla fall bra. Lite ont i benen. Ska nog knyta mig snart. Lååång dag som sagt. /m

sweethearts

Publicerad 2011-02-06 10:37:48 i Filosoferandet,

Waiting for the hint of a spark .

Yeahlllly.

Tävling igår i vilket fall som helst. Klockan 9.15 bar det av till Tranemo. En hel buss fylld med gymnaster. Fick ta en liten omväg dit eftersom det skett en olycka på vägen, men vi hann i tid. Förträningen gick väldigt bra faktiskt. Blev lite rätt att den gick för bra. Det brukar gå bättre på tävlingen när förträningen går skit, men tävlingen gick bra med. Våra söta gymnaster i UT-Laget gick vidare till refionsfinalen i Tumbling, trots en hel del fel. Inte att de körde dåligt, de var grymma, men kompositionen av varv och sådant var lite fel.. Men ROLIGT för de!!! :) För mig själv och RM2 laget gick det fint med. Inga fall på Tumbling och det blev en andra plats. På Trampett VANN VI! Trots två fall, gött. På friståendet gick det sådära, en tredje plats i vilket fall som helst, men 6.60 är inte speciellt bra. Men vidare till Regionsfinalen i alla tre grenarna, vilket var huvudsaken. Det var en bra dag.




Det var en bra dag tills man kom hem och kollade HV-mailen. Åh vad kul det ska bli att INTE åka någonstans till hösten typ. Ska kolla på de andra utbytesgrejerna, men nu kändes de 1800 man offrade på engelska provet, som man behövde ha gjort, rätt onödigt. Allt blir bara så jobbigt. För jag bara vet och känner att jag kommer inte palla!!! Min bror flyttar hem till hösten med... Ännu mer skäl till att inte palla. Jag älskar min bror, men att bo tillsammans är inte riktigt vår grej längre. Inte i längden i alla fall . Kan tala om varför någon annan gång. Just nu är det bara BLAHAHAHHAHAHHAHAHAH På det.

/m

It's a never ending story, la la la la laalaaaaaaaa

Publicerad 2011-02-03 08:56:27 i Filosoferandet,

Morgon.

Vaknade av ett sms i morse, alltid härligt. Jag hade en väldigt trevlig dröm kommer jag ihåg när jag suttit och tänkt efter lite, men samtidigt var den jobbig. Drömde om en bra sak och en dålig, det är mindre skönt när man vaknar med en klump magen.

Sitter och vänar på att pappa ska komma hem så han kan skjutsa upp mig till staden, hem till Sofia. Det är plugg som gäller. Två hjärnor är bättre än en. Ikväll blir det dubbel träning och sedan dags att åka till sängen. Så en Plugga-Äta-Kaffe-Träna-Sova dag.

/m

I wonder why we bother with love when it never lasts

Publicerad 2011-02-02 13:22:20 i Filosoferandet,

God efter klockan 13.00!!

Känner att träningsvärken smyger sig på sakta men säkert. Det gick väldigt bra på spinningen igår faktiskt, cyklade och gjorde samma som ledaren under hela passet! Vilket känns skönt eftersom det var ett intensiv-pass. Vi satt där i mörkret och trampade på i 75 minuter, oh yeah. Sedan kanske man inte ökade motståndet varje gånge, men det är en annan historia.

Har suttit här framför datorn nu sedan 10 eller något. Kämpar och kämpar med den förbannade hemtentan. Men nu börjar det nog likna något i alla fall. Har dock haft super ångest några timmar för att jag verkligen inte fått ihop arbetet, men som sagt nu är jag på ge.

Insåg precis att det är den andra februari idag. Har varit så upptagen med andra saker att jag inte äns märkt att vi bytt månad, mystiskt värre. Kanske är rätt bra. Då hinner man inte tänka så mycket på saker och ting. Keeping myself busy ! Ska nog vila ögonen lite och göra något annat än att sitta framför datorn.

/m

Your arms are my castle

Publicerad 2011-02-01 18:06:17 i Filosoferandet,

Igår, Idag, I morgon

Sitter här och taggar spinning samtidigt som jag undrar vad fasen jag gett mig in på. Ska vara med på 24 timmars spinningen och köra tre pass. Kanske dags att dra igång liksom, bättre sent än aldrig eller? Den är ju bara nästa fredag/lördag liksom ...

Det gick bra på träningen igår med, det blev jag riktigt glad för faktiskt. Dansen känns lite bättre den med, skönt, trots att vi inte dansade så jätte mycket ändå. Fast den är fortfarande rätt darrig kan man säga. Höll på att förfrysa tån igår med innan träningen började, skit ont och skit vit var den. aj aj. Så nu kan man tagga tävling med, på lördag är det dags. HEJA HEJJA. Har man tur får man vara med på lite varv denna gången, var bara med på ett på varje redskap sist. Och så kan man tycka det är lite skönt att vara ledig i morgon med, trots att man förmodligen kommer sitta med hemtentan hela dagen. Men man kan sova lääänge i alla fall..  hihi.

Något som är lite småkul när man skriver på en hemtenta är att man kan börja skriva om något och i slutändan handlar den om något helt annat, spännande det dära. Har kommit en bit i alla fall, inte så långt. Men har ett hum om hur den kommer bli tror jag.

Annars är jag fortfarande lite happy, fick nämligen veta resultatet på engelska provet igår. Det gick bra faktiskt. Om man blir antagen kan man söka vilken skolan man vill, woho. Att man fick veta det och att det gick bra på träningen gjorde en väldigt dålig dag lite bättre.

/m

Om

Min profilbild

Madelene Andersson

En tjej på 22 vårar som skriver lite om livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela