maddepadde

Över Norden jag härskar.

Publicerad 2012-12-29 10:13:50 i Filosoferandet,

Varför blir det aldrig ljust ute?!?! Klockan är ju fasen 10 och det känns som om den är typ 8 eller någonting.. Himla irriterande. Ska snart ut till pappsen och fixa lite med takboxen inför i morgon i alla fall.
 
Der vart en trevlig, lite smårolig dag igår i alla fall. Följde med pappa till grästorp för att lämna in bilen och fika lite. Hittade en liten söt inredningssffär där med. Det var en sådan där affär som hade allt mellan himmel och jord, plus blommor. Sjukt mysig i alla fall. Hann till och med med en klippning ;) inte för att jag gjorde någong drastiskt skillnad men ändå. Var hos Karin och Lennart på kvällen, med pappa och Britt. Det kändes väl helt okej kanske. Men jag vet inte, har inte reflekterat över det där och om jag känner mig själv rätt så kommer jag inte göra det på ett tag heller... Vi får se, only time can tell. Men med tanke på att Britt är betydligt kortare än vad mamma var så blir det lite konstigt när man kollar och de står bredvid varandra, då det man ser inte riktigt stämmer med vad man är van vid....
 
Aja nu ska jag väl göra något vettigt.
 
/m

There's a secret, can you keep it?

Publicerad 2012-12-28 10:52:41 i Filosoferandet,

Fredag den 28 december 2012. Nu är det inte många dagar kvar på året. Man borde ta vara på tiden och göra allt det där som man vill göra, medan man har chansen. Men jag sitter här i min lägenhet och väntar på tvätten. Men den iaf färdig snart och då är det dags att ta sig här ifrån och göra någonting. Ska nog åka med pappsen en sväng, fika lite och  kanske svänga förbi överby och byta lite grejer. Ska hinna med en klippning sen och ikväll blir det mys med kortspel och lite annat! 
 
Gårdagen bjöd på massa skratt, alldeles för många på kvällskvisten. Var och hoppa lite trampolin på Nisse, med Sebbe och Magnus. Det gick ju iaf bra och jag bröt inga ben ;) de brutna benen lämnar jag till nästa vecka när man svischar ner för backarna i hemsidan!!
 
 
/m

God Fortsättning

Publicerad 2012-12-25 15:02:39 i Filosoferandet,

Ja, Juldagen idag då. Den började spännande vill jag lova. Skulle åka med pappa upp till jobbet, så jag kunde låna bilen idag, men det gick sådär. När jag hade kört kanske tre meter eller något började "motorfels" lampan lysa, roligt  roligt. Så det var bara att börja knalla och gå hem till mig istället, för att hämta Emelies julklapp då det var till henne jag skulle åkt på morgonen, och sedan traska hem till Emelie. Det var i alla fall supermysigt hemma hos henne, drack lite kaffe och tjötade typ. Drog sedan hit, hem till mig, där jag sitter och dricker te nu och har precis städat lite. Får väl se vad det blir ikväll, alla säger GÅ UT - jag säger VARA HEMMA. Men vi får se, klockan är ju bara tre och nu ska jag dricka upp mitt te !!
'
/m

God Jul!

Publicerad 2012-12-24 22:06:05 i Filosoferandet,

Julafton idag. Det har varit en bra julafton, mycket skratt, snö ute, gran här inne och alldeles för mycket mat! Men det är så det ska vara, trots att jag saknade en del av min släkt. Shanghai kändes väldigt avlägset idag.. men det kommer ju alltid fler julaftnar. Jag är i alla fall nöjd med dagen. Är ganska trött nu faktiskt, har inte riktigt tagit igen mig sedan i lördags, hehe. Så jag ska passa på att sova massor inatt. I morgon förmiddag ska jag hem till Emelie, äta mysfrukost och umgås. Hon åker snart tillbaka till Sälen, så man får passa på. 
 
Kan tillägga att det är en fin blandning på vädret i vårt avlånga land. Rekordkyla i norr och tö-väder i söder, vad hände där?
 
/m

Don't listen to a word I say.

Publicerad 2012-12-23 14:46:56 i Filosoferandet,

Hej hej,
 
Har styrt kosan ut på landet och hem till pappa. Sitter här och myser lite med en kopp kaffe mellan varven. Det är julmatslagning / städning / allmänt pyssel som står på schemat idag. Har än så länge grilierat skinkan, gjort revben och bakat vört bröd. Å jo, jag kokade gröt till ris a la malta med.... Både jag och pappa inväntar snön som ska komma, men den har inte riktigt änlänt om man säger så. Det är lika grått och tråkigt ute som vanligt. Men här inne är det lite mer juligt nu. Lite tomtar har kommit upp ( läs MÅNGA) och sen ska vi ta in granen och klä den. Kanske väntar till i morogn med det iofs, när bror kommer hem från jobbet.
 
Igår var en toppenkväll. Först lite vin och allmänt mysigt hemma hos Lina, med många skratt. Sedan bar det av in till Butlers som var ganska dött när vi kom dit, men fick lite mer fart senare - sådär vid ett.  Njöt först av lite live musik men föll sedan för "dans-golvs-trycket" (läs gick dit frivilligt), så där hamnade jag. Men det var en rolig kväll. Allt och alla man känner var nog på Butlers igår, men det är ju roligt ;)
 
Nej nu får jag väl börja med Jansonen, eller ja. Ska kika lite mer på Nelly.com först....hihi..
 
/m
 
 
j
 
 
 
 
 
 

Fredag

Publicerad 2012-12-21 19:50:53 i Filosoferandet,

Hej,

Sitter i pappas soffa och väntar på att på ska börja, Det blir en lugn kväll. Gilla det jag hiten om meniskskador förut ;

"Meniskskada uppstår i regel vid vridvåld mot knäleden, till exempel tackling i fotboll, handboll, innebandy eller ishockey. I vissa fall är skademekanismen översträckning eller överböjning av knäleden. Inre menisken skadas oftast vid utåtrotation, medan yttre menisken oftast skadas vid inåtrotation av underbenet i förhållande till lårbenet."

 Kände att jag hade tacklats fruktansvärt mycket ;)
 /m

Ät fett och socker tills du spyr!

Publicerad 2012-12-20 22:19:13 i Filosoferandet,

Godkväll,
i morgon går motljus ljusare tider eller jorden går under kanske? Jag tror på de ljusare tiderna och inte på att jorden går under för att alla i hela världen dansar Gangam Style ;) 
 
Dagen har bjudit på lite halvstress i skolan, skulle skicka in vårt arbete till vår handledare bland annat. Insåg ungefät. Två timmar efter vi skickat in det hur många småfel som fanns... Illa! Men vi chansade och skickade det igen. Sprang ner på stan och shoppade lite efter skolan, men hann inte riktigt med allt..
 
Sista träningen med småbarnen och med mina tjejer idag, men vi ses nog på tisdag för lite inofficiell träning, like like,..
 
Blev så sjukt sugen på satt se ett avsnitt av Dark Angel, ska göra det innan jag somnar!
/m

Morning!

Publicerad 2012-12-19 07:18:00 i Filosoferandet,

God morgon!
Idag blir det pluggeliplugg plugg som vanligt, bara att köra på. Sen lite gym och slutligen pepparkaksbygge. Vi började redan igår, men det huset vi valde att göra innehöll typ femtusende delar så vi blev inte klara och jag kom hem alldeles för sent. Ema får det lite svårt att laga mat idag, då alla delarna ligger kvar i hela hennes kök. Men jag tror det kommer bli avseende!
God morgon!
/m
 

If you had a bad day

Publicerad 2012-12-18 12:48:23 i Filosoferandet,

Goddag!
Idag är det en alldeless för varm, grå och trist tisdag i december. Sitter i matsalen på Hv och har precis lunchat. Det har varit hektiskt det sista med resor, träningar och läkarbesök.
 
Helgen bjöd i alla fall på mysigt julshopping i Göteborg och filosoferande. Har fått fatt i nästan alla julklappar, några kvar bara.
 
Igår var jag i Gbg och besökte IFK-kliniken. Hann med både röntgen, läkarbesök och ett sjukgymnastbesök. Fick både bra och dåliga svar, mest bra i alla fall. Efter några om och men blev det bestämt att det blir en operation igen. Dags för läkaren att hugga in på vänster knä och karva lite, den 11 februari. Har ringt min framtida chef och berättar om läget och väntar nu på att handledaren från mitt försäkringsbolag ska ringa. Men men... Så nu får vi se! 
 
/m

Hej, jag har fuckat upp igen, jag har ingen kontroll.

Publicerad 2012-12-13 22:20:44 i Filosoferandet,

 
Tjenixen,
Nu är det ju inte riktigt så attt jag
 
inte har någon kontroll, för det har jag. Speciellt idag på träningen. Fick till en 540 , eller jag några stycken som både kändes bra och såg bra ut = en glader Madde. 
 
Annars så firades min födelsedag i helgen, hela 22 år har man fyllKallhäll blivit kallad "lastgammal" flera gånger, vilket jag inte riktigt håller med om. Vi var iväg ett gäng på en endagskryssnig med en silja färja. Tog oss från Sthlm till någons ö Finland som jag inte vet vad den heter och tillbaka. Höjdpunkten den 9 Vasa sabaton, men vägen dit var lång. (Väldigt lång). På grund av lite bilproblem och en "liten" omväg förbi Jönköping sådär tog det en stund, si sådär två timmar mer än det brukar att komma fram. Men fram kom gjorde vi! Jag lärde mig senare på kvällen hur "bra" hårdrockare/rockar/människor som lyssnar på sabaton/folk som var  båten på att dansa. De kan köra ungefär två olika steg, luftgitarr och lufttrumma, fint. Trots kanske inte den bästa musiken eller bästa draget kom vi inte till hytten för än 4:00. Den andra dagen på båten bestod av kaffedrickande, skratt och landstigning i Sthlm, samt hemfärd i bil. Men det var en lyckad helg! På lördagen innan firade jag med min pappa, bror, faster och moster hemma hos pappsen. God mat och mysigt hade vi det.
 
Annars är det inte mycket just nu, eller jo men ändå. Ska fira jul lite alldeles jätte tidigt i morgon och åka till jul på Liseberg på lördag. Hoppas bara inte det regnar! Det ska ju töa i Göteborg, vilket är mindre kul. Men nu ska jag ge mig, är rätt trött och ska jobba ett pass imorgon. / m
 
 
 

Bake a cake ?

Publicerad 2012-12-06 20:30:00 i Filosoferandet,

God kväll,
 
En kall Decemberkväll 2012. Nu är det inte många dagar kvar på året, så det gäller att satsa allt nu så man hinner med så mycket som möjligt! (känns det som). Man ska hinna skriva C-uppsats, fylla år, åka på kryssning, fira jul, gå på Jul på Liseberg, röntga knät, fira jul, sen fira jul igen, kanske åka skidor osv.. Det är ganska lätt att fylla ut tiden kan man säga. Men det är kul, det är som det ska vara/som det brukar. Man får passa på att andas lite ibland, inte för att jag personligen är så bra på det men man kan ju alltid försöka. 
 
Dagen började med ett handledaremöte på HV. Det gick väl, eh, bra? Känns som arbetet var helt okej när läraren börjar hacka på att man kanske inte är såååå grym på att skilja på de och dem när man skriver, så rätt nöjd där. En stund senare var det dags att trotsa kylan, burrrr, för att göra en intervju. Så efter cirka en halvtimma var det dags att trotsa kylan igen och gå tillbaka till HV. Vi skrev lite granna och sen did we call it quits. Sprang, än en gång i kylan, mot gymmet och lekte där en stund. SVETTIGT VÄRRE. Sen åkte jag och bror ut till Överby för att inhandla lite ingredienser!
 
Har sedan vi kom hem bakat lite bröd tills i morgon! Har även trollat fram en pepparkakscheescake, Awsome. Ska vara lite över ambitös och skriva upp receptet ;)
 
/m
 
Gobröd!
Det här behöver du:
3 dl havregryn
5 dl vatten
1 tsk salt
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl sirap
Vetemjöl

Såhär gör du:
Koka havregryn (jag använde fiberhavregryn, känns som att det blir lite med tuggmotstånd), vatten och salt till gröt. Tag kastrullen av plattan och rör ner smöret så att det smälter. Tillsätt mjölk och sirap, låt svalna tills fingervarmt. Smula i jästen och blanda väl. Arbeta in mjöl till en lagom, ej för fast, deg. Låt vila i 5-10 minuter. Forma runda bullar (det blev cirka 30 st) och lägg på plåt med bakplåtspapper - jäs till dubbel storlek (30-40 minuter ungefär). Grädda i 225 grader ca 20 minuter (fast mina tog bara ungefär 10-12 min, så passa noga!)
 
 
 

It started out as a feeling...

Publicerad 2012-12-04 08:47:56 i Filosoferandet,

Which then grew into a hope. It started out as a quiet thought which then turned into a quiet word. And then that word grew louder and louder, until it was a battle cry. 
 

God förmiddag ! 
 
Sitter här i den julpyntade lilla lägenheten och filosoferar lite. Det har ju äntligen kommit lite snö till vårat lilla avlånga land i norden, underbart. I och med att snön kom så kom även julkänslan, eller julkänslan kom till mig i alla fall. Hur alla andra känner vet jag inte ! Med snön kom även kylan, burr. Men hellre -9 och kallt än typ +3 och så jefla rått ute så man fryser enda in till benen. 
 
Känner mig lite seg idag, och då är det lite skönt att det blir en lugn morgon/förmiddag. Ska möta upp med Sofia efter 10, så innan det ska jag nog bara sitta här, dricka kaffe  kanske sticka lite... Så pappas raggsockar blir klara till jul som jag tänkt mig. Har ingen aning om vad jag ska köpa mer till pappsen. Det är så svårt tycker jag, vad man ska köpa i Julklapp till sin pappa och sin bror dessutom. Vad köper man till en 26årig kille liksom? I need help!!! Men det där får bli ett senare problem... Har ju inte börjat köpa julklappar än så :/ 
 
Annars idag så blir det en Intervju vid 12 och sedan lite gym kanske? Pfff, är inte sugen på att träna. Hade ont i mitt knä hela dagen igår, vilket var SKIT SKIT SKIT. Så man blir inte direkt sugen på att röra på sig. Men det kanske känns bättre när man väl är där. Ikväll blir det i alla fall bowling, vilket jag ser fram emot! :)
 
/m
 
 
 
Nu tändas tusen juleljus (8)
 
 
Hey soul sister? 
 

Om

Min profilbild

Madelene Andersson

En tjej på 22 vårar som skriver lite om livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela